You are here: Home // БКП, БСП, България, европейски съюз, СССР // „ПУТИН Е ВАРВАРИН, НО НЕ Е ЧУДОВИЩЕ“ – The Washington Post

„ПУТИН Е ВАРВАРИН, НО НЕ Е ЧУДОВИЩЕ“ – The Washington Post

Washington Post Earnings

„Владимир Путин е от същата порода от каквато беше и

Сталин, който подложи Украйна на жесток геноциден глад. 

SnayderАвторът на статията поместена в многотиражня вестник The Wаshington Post Джордж Ф. Уил, се позовава на книгата „КЪРВАВИТЕ ЗЕМИ: ЕВРОПА МЕЖДУ ХИТЛЕР И СТАЛИН“ от Тимъти Снайдер, историк от Йелския университет. В книгата се описва украинския глад от времената на „Голодомора”! 

Ето част от това, което е преживявала Украйна според американския историк!

„В 2 часа през нощта хората започнаха да се редят пред магазините, като отчаяно се стараеха да запазят мястото на опашката, хващайки се за раменете на стоящите отпред. Магазините отваряха в 7 часа сутринта“. 

„Средно на ден хората, които чакаха хляб, бяха 40 хиляди човека. Очакването продължаваше по цял ден, понякога и по два. Изведнъж някъде се чуваше женско стенание, което се подхващаше от цялата опашка, така многохилядното стълпотворение от хора издаваше звуци, подобни на животни“. 

„Това беше режисиран глад, планиран в резултат на сталинското решение селското стопанство да бъде колективизирано, а кулаците ликвидирани като класа“.

armiata i PutinАмериканските политици не могат да разберат Путин, пише Уил. Той е варварин, но не е чудовище, а следователно не е Сталин.  Но Путин е ЗАГРУБЯЛ ОТ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ЯКИТЕ ИНСТИТУЦИОНАЛНИ  И ЕМОЦИОНАЛНИ ВРЪЗКИ С ЛОШОТО МИНАЛО.

Нима това не важи и за България. И при нас, по вина на комунисти, преименувани в социалисти, ние също преживяхме студени, гладни зими с празни магазини и огромни опашки за хляб.

Нима не е вярно, за „вредното въздействие на яките институционални връзки първо на БКП, а после и БСП с Русия, които обвързаха страната ни завинаги „?

 „Украйна днес ври от напрежение и ненавист, търси идентичността си, очаква, а американците трябва внимателно да си спомнят афоризма на УЙЛЯМ ФОЛКНЪР:

trayna vruzka“ Миналото никога не умира. То дори не преминава“!

Това важи и за нещастна България, попаднала от векове насила в руската мрежа!

Обявените на 17 март санкции на Белия дом ще покажат дали Путин ще отстъпи или ще избере по-дръзко поведение. Журналистът Ингланд в статията си цитира мнението на руски експерти, които в дългосрочна перспектива смятат, че ВЕРОЯТНОСТТА ОТ СМЕКЧАВАНЕ НА РУСКАТА ПОЗИЦИЯ Е МНОГО МАЛКА!

„Навлязохме в непознати води, – казва директорът на Московския център Карнеги Дмитрий Тренин – Въобще не виждам доверие между Русия и Запада, никакво, нула“.

Москва започна много голяма игра, – казва Фьодор Лукиянов, главен редактор на списание „Россия в глобальной политике“. Рискът е огромен“. Сполед Лукиянов,

„Старият световен ред напълно ще престане да функционира, новият скоро трябва да се формира“!

 „Носталгията по съветската епоха е широко разпространена, но милиони представители на средната класа обичат да летуват във Франция и Турция, обичат да шофират чужди автомобили и да консумират чужда храна – ударът по всичко това ще бъде чувствителен. Путин, особено в този момент на вътрешен триумф, трябва да удовлетвори тези очаквания“. Но ако влязат в сила санкциите на Запада и Кремъл спусне нова „желязна завеса“, недоволството няма да закъснее, твърди авторът на статията.

Dmitriy TreninСпоред Тренин от център Карнеги, западните санкции няма да доведат до съществени резултати, защото президентът се движи от поривите си, а не в резултат на хладен разчет.

„Мисля, че в момента той не може да се върне назад, Това би се изтълкувало, че той се страхува от западните санкции, че той вече не е лидер на събитията“.

“ СЕГА В КЕМЪЛ МИСЛЯТ ЗА ИСТОРИЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯ – СЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЕДНА ЧАСТ ОТ РУСКИЯТ НАРОД С ДРУГА НЕГОВА ЧАСТ“.

Vladimir Putin„ТЕ ВИЖДАТ НЕЩАТА ТАКА“!

А ние ще добавим само тава:

ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА СЕГАШНА РУСИЯ, ИМА ПОВЕЕЧЕ ОТ 25 МИЛИОНА РУСНАЦИ.

ВЪПРОСЪТ КОЙТО ВЪЛНУВА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА Е ЩЕ ДРЪЗНЕ ЛИ ПУТИН ДА ПРАВИ С ОРЪЖИЕ „ЕВРАЗИЯ“ – НОВИЯТ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ!

ЩЕ НАКАЖЕ ЛИ СТРАНИ КАТО БЪЛГАРИЯ И ЩЕ СПРЕ КРАНЧЕТО ЗА ГАЗ, КАКТО ГО НАПРАВИ ВЕДНАЖ, НАКАЗВАЙКИ ПАК УКРАЙНА?

http://worldtodaybg.com/2014/03/19 -the-washington-post/

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.