You are here: Home // Без категория, Втората Световна Война, европейски съюз, КПСС, Оръжие, Русия, СССР // ПУТИН – АЛЧНОСТ ЗА ВЛАСТ, ТВЪРДА РЪКА, МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ

ПУТИН – АЛЧНОСТ ЗА ВЛАСТ, ТВЪРДА РЪКА, МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ

Imperatorut

Пъзелът Путин – Украйна – САЩ – ЕС тепърва ще се подрежда!

Путин е най-дългогодишният и неоспорим държавен ръководител на Русия, след разпадането на Съветския съюз. През целия период на властване той системно и целенасочено е налагал на руското общество световното значение на Русия, величието на руската нация и неговата изключителна роля като неин лидер.

USSRПрез цялото си управление той неотклонно е следвал една единствена цел – ВЪЗРАЖДАНЕ НА СССР като „СЪЮЗ ЕВРАЗИЯ”. 

Путин е успял да втълпи на руснаците, че бившите светски републики трябва да бъдат обвързани с Русия и този процес не само да се поддържа, но и задълбочава. За постигане на тази цел Путин води все по-агресивна политика.

Русия има сериозно участие за сваляне през 2013 г. правителството на ГЕРБ начело с Бойко Борисов за политиката, която води срещу руските интереси в България.  

В подкрепа на амбициите на Путин Русия да привлече и завладее отново бившите съветски републики е и характерното изказване на проф. Александър Дугин от Московския университет.

Той смята, че „един ден САЩ ще оттеглят подкрепата си за страните от Източна Европа и самата Западна Европа ще „върне“ тези страни на Русия, за да поеме тя, както някога, грижата за икономическото им състояние”.

Путин не прощава на отцепилите се от Русия бивши съветски републики!

 През август 2008 г. Грузия напада Южна Осетия, която с руска подкрепа воюва за независимост от Грузия и обединение с автономната съветска република Северна Осетия. Премиерът Путин е в Пекин за олимпийските игри, когато разбира за грузинското нападение  и колебливата и нерешителна позиция на президента Медведев, който е руски главнокомандващ и това на министъра на отбраната Сердюков. Тога Путиин им нарежда по телефона:  „Москва да отговори на грузинската атаката”. Това твърди руският „Интерфакс”.

OsetiaЗа 5 дни руска армия – над 150 танка, бронирани машини, друга бронетехника, артилерия и спецчасти, прогонва грузинците от Южна Осетия. Русия възторжено посреща армията – победител воювала срещу Грузия и освободила Южна Осетия, а Путин е обявен за национален герой, заради решителността и твърдата му ръка. Путин е бесен на Грузия затова, че 6 месеца преди нападението тя е подала молба за членство в НАТО. И той чака само повод да я накаже и същевременно да сложи ръка и на Южна Осетия.

Пет години по-късно Путин има същия проблем с Украйна.

Бивш член на Съветския съюз, обвързана политически и силно зависима от Русия, Украйна сега ожесточено се бори за независимост, има нова – европейска ориентация и кандидатства за член на Европейския съюз (ЕС). Чрез вътрешнопартийни борби, масови протести и кървави бунтове, проруските режими в Украйна са отстранени от власт и KievМосква започва да губи контрол над страната.

Украйна вече се е отдалечила от Русия и твърдо следва европейската си ориентация. Тя вече е приета за политически член на ЕС- важна стъпка към пълното членство, което ще й гарантира и независимостта от Русия. 

За президента Путин ситуацията в Украйна е много по-сериозна от тази в Грузия. Украйна заема централно място в плановете му за изграждане на новия СССР – „СЪЮЗЪТ ЕВРАЗИЯ“ , който трябва да привлече и убедени бившите съветски републики. Путин е уверен, че тогава Русия отново ще играе първостепенна световна роля, каквато са играли Сталин и СССР.

Докъде води грандоманията, голямата власт и чувството за величие!

 „Будапещенският Меморандум” е сключен през 1994 г. от Украйна със САЩ, Русия и Великобритания. Той предвижда трите най-големи ядрени сили тогава, да гарантират на Украйна независимост и териториална цялост, а тя да ликвидира ядрените си оръжия. Украйна изпълнява условията на Меморандума и унищожава ядрения си потенциал.

Путин, чувствайки се вече самодържавец с много власт в Русия, нарушава условията на международния договор и дръзко анексира най – важната част от територията на Украйна Okupaciata– полуостров Крим, за който в миналото много империи и държави са воювали.

Западната ориентация на Украйна и борбата и за независимост от Русия объркват много плановете на Путин за връщане на руската слава чрез плана „Евразия”. Той използва това, че Крим е населен предимно от руснаци и за две седмици организира режисиран референдум за приобщаване на Крим към Русия.  Референдумът се провежда при силно прикрито и явно руско военно присъствие – над 20 000 души. Приобщаването на Крим към Русия е гласувано и още на другия ден правят постъпки пред Москва, за приемането им в Общността. Путин лично разпорежда бързото административно уреждане на въпроса и след няколко дни Крим вече е член на Руската федерация.

krai granicata na UkraynaСъщевременно, Путин е наредил струпване на големи руски военни части по югоизточната украинска граница и не крие намеренията си да се възползва от това, че и там има компактни руски маси. Вероятността Русия да нахлуе и там, както в Крим поне засега е много малка. Путин използва присъствието на армията за оказване на морално и психологическо въздействие върху  руснаците от тези части на Украйна и да разпалва желанието им за приобщаване с Русия. 

При телефонните разговори на Путин с президента на САЩ Обама и срещите на  външните министри на двете страни,  САЩ винаги са  отстоявали позицията, че референдума за присъединяване на Крим към Русия е в нарушение на украинската конституция. Ето защо САЩ, страните от НАТО и европейските партньори не го признават. Но Русия настоява, че референдума е законен.

pregovoryПрави впечатление, че при разговорите на Путин и особено на руският външен министър Лавров с американския му колега Кери, те настояват Украйна да стане федерация и да даде повече права на районите с голямо руско население или с малцинства. Украинското външна Министерство реагира остро на предложенията на Лавров.

В цитирано от „Ройтерс“ изявление Министерството заявява, че „Украйна никога няма да се съгласи на федерализация, понеже това ще бъде „пълно разпадане и разрушение на украинската държавност .“

Според изявлението „Русия е агресор, който не търси решение на кризата, а поставя ултиматуми и цели единствено пълната капитулация на Украйна“. 

След анексирането на Крим, голяма е еуфорията не само на полуострова, но и в Русия. Руският елит и почти всички руснаци са във възторг от решенията и твърдата ръка на Путин.

Отново се потвърждава това, че Путин умело прокарва великоруският шовинизъм, към който руската нация е силно податлива и разпалва носталгията по великия Съветски съюз.

Krim RosiaПутин разбира, че анексирането на Крим всъщност е заграбване на територия от Украйна и това ще предизвика остра международна реакция. Но той също знае, че тази реакция ще засилва руския национализъм, шовинизъм и най-вече неговата слава и влияние.

Президентът Путин е заложил много на плана „Евразия” да бъде копие на бившия СССР и не е изключено, той да е  готов дори и на НОВА СТУДЕНА ВОЙНА ако това е цената, за да постигне целта си.  

Възраждане на култа към Сталин и към бившия Съветски съюз!

Путин отдавна поощрява величието на Сталин и заслугите му пред нацията и че необятният СССР е бил пропилян от некадърни руски държавници и той – Путин сега бил длъжен да възроди сталиновото величие на Русия. Путин съзнателно разпалва сталинизма в Русия, за да поддържа сред руснаците мита за великата „МАТЬ РОССИЯ“ и ролята на великите й вождове.

През 2007 г. по нареждане на Путин са парализирани всички държавни и финансови институции на съседна Естония, само защото правителството решава да премести на друго място паметник, посветен на героите от Великата отечествена война.

През 2008 г. по нареждане на Путин, руската пропагандна машина работи на пълни обороти за засилване ролята и заслугите на Вожда Сталин. В резултат на това, носталгията по него нараства неимоверно много.

Stalin I.VНа голямо телевизионно състезание за най-влиятелната руска историческа личност Сталин е поставен на първо място с голямо предимство, при това изборът е и на младото руско поколение.

През 2013 г. грузинският музей на Сталин в родния му град Гори се превръща в изключително место за поклонение пред Вожда и стотици хиляди руснаци го посещават ежегодно.

Допитване през пролетта на 2013 г. по повод 60-ата годишнина от смъртта на Сталин показва, че съветският лидер е най-обичаният човек в руската и съветската история.

Умножават се проявите на възхвала, издигане на паметници, ваене на бюстове, излъчване на филми и много други прояви в чест на вожда Сталин. Тази вълна на възраждащ се сталинизъм е продукт на руската пропагандна машина, партийни програми, университети и училища по нареждане  от Путин.

През 2013 г. в навечерието на кризата в Украйна знаците за съветското и сталинистко съживяване в Русия стават още по-силни. 

Допитване на Фондацията за обществено мнение (ФОМ) в Москва, публикувано в средата на октомври 2013 г., показа, че 60 % от руснаците мечтаят все още за великия СССР. От  60-те % – 14 % смятат, че комунизмът е една невероятна система, а 12 % признават, че изпитват носталгия по него. За 11 % комунизмът гарантирал стабилен и позитивен живот. 

Само 11 % от участвалите в допитването казват, че комунизмът е система, която е безвъзвратно отминала. Но никой не е изказал отрицателно мнение!

Допитването за отношението на руснаците към СССР показа: 33 % смятат, че съветската система е гарантирала социална сигурност, стабилност и грижи за народа. 14 % смятат, че съветската система е била за справедливост и социално равенство. 7% възхваляват достъпа до гарантирана работа, а останалите 7% твърдят, че в СССР хората са били по-склонни да си  помагат взаимно, отколкото сега.

Данните от горните проучвания за Русия показват руските мечти по СССР и сталинизма!Руснаците вече са разбрали, че всичко зависи от „батюшка Путин”, който като цар е обладан от необходимостта от твърдо управление.

EvraziaПутин е вманиачен в собствената си значимост, гениалност и месианска предопределеност да създаде навият СССР – „СЪЮЗ ЕВРАЗИЯ“! 

Руските действия на Путин в Крим показват, че отново са приложени старите обичайни и изпитани похвати във външната политика  характерни за Сталин – „създаване – идентифициране и провокиране на заплаха – организиране на марионетно правителство молещо за помощ – нахлуване с армия в страната” Познат и сега сценарий, НАЛИ!?

Пъзелът Путин – Украйна – САЩ – ЕС все още не е нареден!

 

 

 

 

« | »

1 Response to " ПУТИН – АЛЧНОСТ ЗА ВЛАСТ, ТВЪРДА РЪКА, МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ "

  1. Юра Иванова каза:

    Путин е диктатор!

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.