You are here: Home // КПСС, криза, Оръжие, Русия, САЩ, ЦРУ // ОЧАКВА СЕ НАХЛУВАНЕ НА РУСИЯ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА

ОЧАКВА СЕ НАХЛУВАНЕ НА РУСИЯ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА

Kremal

Путин: „В Крим демонстрирахме мъжеството на руската армия“.

Руският президент похвали в петък армията за мъжеството, проявено при завземането на украинския полуостров Крим. В същото време началникът на отдела на Федералната служба за сигурност (ФСБ) за борба с тероризма Александър Малеваний докладва на Владимир Путин за „рязко усилване на външните заплахи срещу държавата“ и „истерия у САЩ и съюзниците им“ заради Крим. 

kray ukraina

CNN: Разузнаването на САЩ очаква нахлуване на Русия в Източна Украйна.

Нова оценка на американското разузнаване, подробности от която остават секретни, твърди, че се е увеличила вероятността руската армия да навлезе в Източна Украйна, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на двама служители от администрацията на САЩ.

Според тях през последните 3-4 дни са се увеличили тревожните признаци, които „промениха начина ни на мислене и вероятността от още по-широка руска инвазия е по-голяма, отколкото смятахме досега“. Става дума за струпване на войски, което напомня на движението на руската армия преди началото на операциите в Чечения и срещу Грузия – както по численост, така и по капацитет на частите.

Военното разузнаване и ЦРУ са информирали за този развой Конгреса и късно в сряда няколко републиканци от комисията по отбраната са изпратили поверително писмо до Белия дом, в което изразяват тревогата си от развоя на събитията, продължава Си Ен Ен. В публичната част на писмото се казва, че конгресмените са „разтревожени и смятат, че са нужни спешни действия на базата на новата информация, с която разполага комисията“. Съществува „основателно подозрение, че Москва може да нахлуе в Източна и Южна Украйна, да продължи на запад до Приднестровието и също така да се опита да откъсне части от балтийските републики“. Американски официални лица смятат, че над 30 000 руски войници са струпани на границата с Украйна и допълнителни руски части са вдигнати по тревога и готови за придвижване. Това би дало на президента Владимир Путин способност бързо да навлезе в Украйна, без да могат САЩ да предвидят кога би се случила подобна инвазия.

В новата оценка на ЦРУ, която цитира Си Ен Ен се казва още:

S. I. A– руската армия по границата с Украйна надхвърля 30 000 души, което е „значително повече“ от необходимото за „маневрите“, които Москва твърди, че провежда; няма признаци тези части да подготвят каквото и да е за завръщане в казармите си – по границата с Украйна са разположени значителни по численост моторизирани части, способни за бързо придвижване; допълнителни въздушнодесантни войски, спецчасти, транспортна авиация и други видове войски в други части на Русия, изглежда, са поставени в максимална степен на бойна готовност – пристига нова разузнавателна информация, че още руски войски подсилват граничния район и са готови за действие – струпаните по границата части включват зенитна артилерия и транспортни машини Според САЩ не е изключено Русия да се опита да създаде в Украйна сухопътна връзка между руската територия и Крим. Това може да стане чрез нахлуване основно към три украински града – Харков, Луганск и Донецк. Руските войски, за които се предполага, че може да започнат операция, са концентрирани в района на Ростов на Дон, Курск и Белгород.

Президентът на Украйна свика спешно заседание на силовите ведомства.

TurchinovПредседателят на Върховната рада и изпълняващ длъжността президент на Украйна Александър Турчинов отмени работната си визита в Литва и свика спешно заседание на ръководителите на силовите ведомства. Причина за това са събитията в Донецка, Харковска и Луганска област, където протестиращи превзеха административни сгради, предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус“. В Литва Турчинов трябваше да участва в конференция на председателите на парламентите на страните-членки на ЕС. По-рано днес протестиращите в Харков пробиха полицейския кордон и завзеха сградата на местната държавна администрация. Малко преди това проруски демонстарнти превзеха административната сграда и на град Донецк, а в Луганск проруски демонстранти нахлуха и в сградата на Службата за сигурност на Украйна в Луганска област. 

Превземане на административната сграда на Донецк от проруски „демонстранти“.

kriza v Ukraina

Докато САЩ, ЕС и НАТО умуват как да защитят Украйна, Путин действа енергично и дръзко, за да окупира още територии!

Източник: http://www.dnevnik.bg/

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.