You are here: Home // КГБ, Оръжие, Русия, САЩ, ЦРУ // РУСКИ СПЕЦЧАСТИ ЗА ОПЕРАЦИИ НА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ

РУСКИ СПЕЦЧАСТИ ЗА ОПЕРАЦИИ НА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ

Rosia

Путин използва спецчасти за операции на чужда територия от 2013 г.(видео)

В края на месец април 2013 г. руската телевизия „Россия 24“ излъчва материал, посветен на новосъздадените специални части за действия на чужда територия.

Съдейки по описанието на дейността им се вижда, че почеркът на тези части е същият, като в проведените руски операции в Крим и източна Украйна.

Целта на специалните части не е разузнаване, коментира телевизията, а „постигане на политическите и икономически цели на Русия във всички точки на света“. Става дума за войска, която води военни действия в мирно време. Според руското военно разузнаване, с такива подразделения разполагат САЩ, Израел, Германия, Франция, и те „рядко стоят без работа“.
Видеозаписът описва една тренировъчна операция, проведена от спецчастите.
Целта на действията е обезвреждане на вражеска позиция. Командосите скачат с парашут от голяма височина в местността, слагат камуфлаж и се придвижват до противниковата база. Обкръжават я и откриват огън от всички страни до предаването на врага.
Предназначението на спецчастите е да „действат тогава, когато дипломацията вече е безплодна“.
Ролята им е да от отвличат вниманието на определени страни от външни заплахи, да създават проблеми, да дестабилизират политическата обстановка.Сред дейностите, които могат да извършват спецчастите е и обучение и ръководене на чужди партизански движения и „премахване“ на „нежелани“ политически лидери.Официално, предназначението на отрядите е ЗАЩИТА НА РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ЧУЖБИНА И ЗАЩИТА НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. Поредно сходство с действията, които използва Русия по време на кризата в Украйна.

Specchasty
На снимката камуфлажно облекло и оръжие, което използват спецчастите – същото като това, използвано в Крим и Източна Украйна.
В изявление  на Държавния департамент на САЩ се излагат редица доказателства, че проруските „въстания“ в Източна Украйна са режисирани от Русия и извършени от руските военни спецчасти.
Противно на изказванията на Сергей Лавров, че „превземането на административните сгради е извършено от доведени до отчаяние местни жители“, обстоятелството, че „въстаниците“ носят камуфлажни униформи, оръжие и бронежилетки, сочи, че те са професионални войници. Държавният департамент посочва, че използваното оръжие също е руско.

На 12 април операциите са били планирани предварително, което се потвърждава от факта, че те са започнали едновременно на различни места в източната част на Украйна: Донецк, Славянск, Красни Лиман, Краматорск, Червеноармейск и Дружковка. Има съобщения, че допълнителни опити за завземане на сгради са извършени и в други украински градове.

 Събитията от 12 април категорично показват, че в източната част на Украйна Русия използва същата тактика, която са прилагали в Крим, за да подклаждат сепаратизъм, да подкопават украинският суверенитет, и да упражняват контрол над съседна Украйна в нарушение на задълженията на Русия по силата на международното право.

prevzemane sgradata na Miliciata

Превземане сградата на Милицията от въстаниците с камуфлажни облекла на руските спецчасти.
Според Държавния департамент можем да очакваме подмяна на необозначените военни с редовни руски войници. Фактът, че административните сгради са превзети едновременно в различни градове, сочи, че операцията е планирана предварително.В изявлението се казва още, че е малко вероятно граждански протест да действа толкова прецизно и координирано, колкото „въстаниците“ в Източна Украйна – превземането на оръжейните запаси и военните пунктове, изграждането на барикади и блокади, отрязването на комуникациите и отстраняването на местната администрация свидетелстват за внимателно планирана и проведена военна операция.
Украинското правителство също твърди, че разполага с доказателства, които показват, че руското разузнаване стои зад операциите в Източна Украйна. Правителствени сили за задържали лице, което твърди, че е наето от руското разузнаване с цел „провеждане на подривни дейности в Източна и Южна Украйна, в това число превземане на административни сгради“.
Симптоматичен е и фактът, че във всеки един от случаите независимите медии биват смазвани и елиминирани, а проруските медии получават специален достъп до събитията. Според Държавния департамент има данни, че журналисти са задържани, нападани, а в един случай срещу журналист е открит огън.Изявлението завършва с пряко обвинение, че Русия се опитва да подкопае авторитета на новото украинско управление и да дестабилизира страната в разрез с международни задължения и договорености. 

Руски спецчасти са превзели управлението на милицията в Източна Украйна!

specchasty

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.