You are here: Home // Без категория // ТАЙНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ С ПУТИНОВА РУСИЯ

ТАЙНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ С ПУТИНОВА РУСИЯ

Moskva - Kremul

“ Тройната коалиция“ – БСП, ДПС и Атака обръщат гръб на ЕС, в услуга на Москва .

Контролираните български медии подминават с мълчание един важен въпрос, който основателно тревожи ръководството на Европейския съюз (ЕС). Това е голямата обвързаност на България с Русия, особено при управлението на Путин.

Информацията за „размяна на поверителни писма между руския енергиен концерн „Газпром“ и министъра на икономиката Стойнев, засягащи законодателството на ЕС, във връзка с „Южен поток“ съзнателно беше подмината. 

„За да заобиколи европейските правила, правителството в София се подигра с Европейската комисия, като декларира, че „българската част от газопровода е просто свързващо звено“ – коментираха компетентни служители на ЕС.

IotingerЕврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер прави острата забележка – „когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС“.

Водещите страни в ЕС начело с Германия, също са сериозно разтревожени от политическите ходове на сегашните български управници в полза на Русия, загърбвайки интересите на Съюза.

Поведението на България в последно време внимателно и с тревога се следи от Европейския съюз, защото те виждат много тревожни тенденции.

Очевидно, Европейският съюз за пореден път се убеждава, че сегашните управници на България са „Троянски кон” на Русия в Съюза.

Troianskiat konПартиите в управляващата „Тройна коалиция” – БСП, ДПС и Атака” поради несигурност в своето бъдеще, залагат все повече на „русофилството” в България и най-вече на подкрепата на Москва и Путин. Те знаят много добре, че Русия има много силно влияние у нас.

За да не изтърват властта и трите партии следват васална, поклонническа политика спрямо Русия, защото не искат да се лишат от тлъстите облаги, които идват оттам и за трите коалиционни партньори.

В това отношение най – активна е БСП, защото лидерът на партията Сергей Станишев с помощта на Москва извърши преврат и свали законното българско правителство и така дойде на власт. И той се чувства задължен на Путин и Русия.

Освен това, той е лидер и на ПЕС и бъдещето му на политик е заложено на карта, ако на предстоящите избори за Европейски парламент социалистите се провалят.

Тогава, сигурно ще му се размине „топлото“ място в ПЕС, а може би и поста му лидер на БСП.

PESut StaanishevРуските корени в България са заложени още от комунистическо време, затова са много дълбоки. Ето защо от всички бивши социалистически страни, само в България комунизма си отива толкова бавно, а бившата Държавна сигурност все още е много силна.

Освен това, комунистите в България прекръстели се в социалисти, успяха да си запазят икономическата власт, а чрез нея да контролират и политическата. И в България „преходът” е дълъг и мъчителен, а и още не е приключил.

Икономическата сила на бившите комунисти се дължи в голяма степен на факта, че те успяха да монополизират многомилиардната търговия с Русия, особено в областта на енергетиката, като освен печалба, получават и големи комисионни.

През целия период след падането на комунизма, БСП и сателитните й партии са отстоявали руското влияние и най-вече енергийна хегемония в България и са пречели на нейното ограничаване или диверсификация.

Във връзка с украинската криза, сегашното правителство в България начело с БСП показа, че е готово да пожертва европейските ни интереси, за сметка на руските. Това сериозно тревожи страните – членки на ЕС и неговото ръковоство. Вижте какво пише най-влиятелната немска медия – “ Der Spiegel“  за България, в статия от 12 май т.г.

               “ Русия влияе върху българските закони“!

Der Spiegel

„Берлин се страхува от близките отношения между София и Москва. Русия влияе върху българските закони“ – пише седмичника“ Der Spiegel“  с тираж над 1 милион.

Германското правителство на Ангела Меркел се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България.

„Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз“, пише „Шпигел“.

Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

„Правителствената коалиция на социалистите, партията на турското малцинство ДПС и националистическата партия „Атака”, се смятат за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Владимир Путин“, пише „Шпигел“, позовавайки се на свои сведения.

Gazprom.1jpgИзданието припомня, че скоро излезе информация за „поверителни писма“ на руския енергиен концерн „Газпром“ до министъра на икономиката Стойнев в София засягащи законодателството на ЕС във връзка с „Южен поток“.\

За да заобиколи европейските правила, правителството на България се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто „свързващо звено“, допълва “ Шпигел“.

Изданието отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия, на Партията на европейските социалисти – германецът Мартин Шулц.

Martin Shulc„Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние, кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София“, пише „Шпигел“.

Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер – социалдемократа Герхард Шрьодер

Немската преса недвусмислено потвърждава това, че България наистина е руският „Троянски кон” в Европейския съюз!

Какво ли още ще направи управляващата „Тройна коалиция”, за да подкрепи Путин и да ни скара с Европейския съюз?

БСП, ДПС и Атака забравят, че само Европейският съюз може да гарантира нашата национална независимост. Защото ако нямахме тази твърда и важна подкрепа,

България можеше да бъде сполетяна от съдбата на Украйна!

 

 

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.