You are here: Home // Без категория // ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПРЕДИЗВЕСТЯВА КРАЯ НА СТАНИШЕВ

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПРЕДИЗВЕСТЯВА КРАЯ НА СТАНИШЕВ

Comission european

Анализи и препоръки за страните членки на Европейския съюз!

Извадки от доклада на Европейската комисия, които касаят България: 02.06. 2014|18:41

Правителството наложи цензура и съзнателно не дава гласност на оценките за България на Европейската комисия, които ние поместваме!

ЕК: Независимостта на съдебната власт остава основен проблем!

Това обяви Европейската комисия, която представи анализи и препоръки за страните-членки.

Независимостта на съдебната власт остава основен проблем, който влияе на бизнес средата в България, напредъкът срещу корупцията е ограничен и нестабилен, нужни са възпиращи санкции за конфликт на интереси.

Това обяви Европейската комисия, която представи анализи и препоръки за страните-членки.

Те са част от координацията на икономическата политика, а за България са отбелязани и проблеми с бюджета, пенсионната система, енергийния сектор, здравеопазването и образованието.

През тази година България се е отклонила повече от разрешеното в средносрочната си бюджетна цел и комисията препоръчва засилване на бюджетните мерки и укрепване на стратегията за 2015-а.

Повишаване на събираемостта на данъците и справяне със сенчестата икономика са други препоръки от днес.

Европейската комисия отбелязва, че България е отстъпила от ангажиментите за пенсионна реформа, която според нея трябва да продължи с увеличаване на пенсионната възраст, изравняването на пенсионната възраст, изравняването й мъже и жени и намаляване на възможностите за ранно пенсиониране.

За здравеопазването констатацията е, че липсва прозрачност във финансирането, а многобройните регламентирани и нерегламентирани плащания изключват част от населението от достъп до здравни услуги. Препоръката тук е да се осигури ефикасно здравно обслужване.

Комисията препоръчва и реформи в образованието, за да се увеличи качеството и пазарната му ориентация, както и по-активни политики за справяне с безработицата.

България има нужда от координирана стратегия за реформа на публичната администрация, досегашният подход е бил разпокъсан, пише още в документа.

За енергетиката е отбелязано, че са нужни повече конкуренция, прозрачен пазар на газ и електроенергия, по-независим регулатор и ускорено изграждане на междусистемни връзки със съседните страни заради риска от прекъсване на доставките.

Тези препоръки трябва бъдат одобрени и от съвета, повечето от тях присъстваха и в приетия преди една година документ за България.

ЕК открива наказателна процедура срещу България за „Южен поток“- 02.06.2014 | 20:27

Според Брюксел проектът нарушава европейското законодателство и заради това той трябва да бъде прекратен! 

Европейската комисия обяви, че открива наказателна процедура срещу България заради започналото у нас изграждане на отсечката от руския газопровод „Южен поток”.

Това потвърди говорител на европейския комисар по вътрешен пазар.

Според Брюксел проектът нарушава европейското законодателство и заради това той трябва да бъде прекратен. Правителство има срок от един месец да отговори на официалното известие за откриването на процедурата.

Iujen potok

Европейската комисия сериозно предупреждава българското правителство да не забравя, че е член на ЕС. Защото Брюксел разбира, че Станишев гледа повече на север към Евразия, отколкото към ЕС.

Отново Станишев и „столетницата“ БСП, заради властта и парите престъпно нехаят за народа и съдбата на България. Докога ????

 

 

« | »

2 Responses to " ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПРЕДИЗВЕСТЯВА КРАЯ НА СТАНИШЕВ "

  1. РЕиндустриализацията на серГЕЙ и топ-червената мафия е като политиката на Ленин от времето на НЕПа. Но обърната наопаки и все така сбъркана. И звучи така : заводи, проекти, работни места, социални „ангажименти и грижа за човека“ /раздаване на пари/, но все чрез червената мафия на ГОЦЕ и Путин, която сега е новата капиталистическ а класа. А западните капиталисти-изедници и крадци – вън от станата. Вся власть и капиталов – в руки красной мафии…… Излиза така – червен капитализъм ни се представя като нов социализъм. С нагли лъжи, кражби и заблуди. Българският народ дава всяка година на партиите над 40 милиона лева !!!! С които сегашните партии в парламента, произлезли до една от котилото на БКП-ДС, ни купуват !!!!! Тровят ни с билбордове, телевизионни канали и купени медии !!! Как да се спасим ???? НОВ изборен кодекс със задължително гласуване и премахване на партийните субсидии !!!!!!!!!!!!!!! ! 120 депутата стигат !!!! И БЕЗ служебни коли за депутатите !!!! Искаме линейки !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Иначе мутри като Бойко Борисов ще ни управляват с 10-11% от гласоподаватели те и ще се смятат за победители. А нео-комунистите от БСП-ДС ще се сдружават /за кой ли път/ с ислямските агенти от ДПС-ДС и ще ни изсмукват не само парите, но и природата…… . Пари за кражби, за АЕЦ Белене, за Южен поток – има !!!! За депутати и тяхното охолство – също !!!! А пари за здраве, деца, майки, стари хора, за образование и обучение – НЯМА !!!!!!!!!

  2. ММД каза:

    Така е! Прогнозата,че е краят на Станишев се оказа вярна! Гледах пресконференцията. И той заговори за предсрочни избори.

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.