You are here: Home // БСП, България, КГБ, Русия, САЩ // ЖОЗЕ МАНУЕЛ БАРОЗУ – В БСП ИМА ДЕЙСТВАЩИ „РУСКИ АГЕНТИ“

ЖОЗЕ МАНУЕЛ БАРОЗУ – В БСП ИМА ДЕЙСТВАЩИ „РУСКИ АГЕНТИ“

Joze Manuel Barozu

Председателят на Европейската комисия Барозу каза,че „в българската управляваща социалистическа партия има руски агенти, които се опитват тайно да сключат двустранно споразумение с Кремъл. Заради действията на тези руски агенти ЕС ще спре проекта „Южен поток“!

„Европейският съюз се готви да замрази плановете на струващия 50 милиарда щатски долара международен проект „Южен поток“ като първа сериозна санкция срещу окупацията на Крим“, пише британският в-к „Телеграф“. 

Барозу е предупредил България да не застава на пътя на ЕС по отношение на новата позиция за газопровода „Южен поток“ и да не нарушава единната позиция на Съюза относно Украйна. 

gazoprovodut.1jpgБарозу обяви, че „за Европа газопроводът „Южен поток” не е политически приоритет, както настоява Русия, защото макар да се отличава от „Северен поток”, то доставчикът на газ е същия – „Газпром”.   

По думите му, „приоритетен за Европа може да стане проект за газопровод от Азербайджан, през Италия, ако Азербайджан успее да удържи на руския натиск“. Председателят на Европейската комисия също каза:

„Искам да предупредя България да се отнесе внимателно към реализирането на газопровод с Русия за сметка на други газови връзки, които ще осигурят диверсификацията на българската енергетика.

ИМЕННО ЗА ТОВА, ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ИСТОРИЧЕСКОТО РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

„В БЪЛГАРИЯ ИМА ХОРА, КОИТО СА АГЕНТИ НА РУСИЯ“.

„ПОРАДИ ТОВА, РЕШЕНИЕТО ЗА ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В ЕС В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ БЕШЕ ИСТОРИЧЕСКО.“каза Барозу. 

В нарушение на колективните принципи и политики на Европейския съюз, Сергей Станишев и партията му БСП станаха истински „Троянски кон“ на Русия, в спора за газопровода „Южен поток“, превърнал се в драма за Русия и ЕС, но и за България.

С руските агенти, сляпото подчинение на Русия и наглите лъжи, България окончателно загуби доверието на Европа.

“ Зюддойче Цайтунг“ пише:

Gazprom i Putin„ГАЗПРОМ“ и по-точно стоящият зад концерна руски президент ПУТИН, упорито  налагат строителството на „Южен поток“ да стане на всяка цена и то според техните условия“. И след като Румъния отказа да участва в проекта, България остана единствената възможност на Путин.

Станишев и неговия послушник енергийния министър Стойнев демонстрират пред руснаците силно желание да участват в мегапроекта! Там има големи пари, при големите пари са раздават и големи комисионни, а руската енергетика винаги е била „хранилка“ на олигарсите от БСП.

За да си осигури българското участие страната ни е уведомена от Русия, че тя няма да започне строителството по проекта „Южен поток“ без да има достатъчно гаранции, че той ще премине безпрепятствено през територията на България. При това положение Станишев и „кохортата“ му полагат всички усилия, за да осигурят на Путин такива гаранции. А всичко това се върши зад гърба на ЕС.

В България започва масова руска пропаганда. По всякакви поводи БСП инициира проруски изяви.

Самият Станишев – лидерът на ПЕС и БСП води шествието до паметника на Съветската армия под лозунга „Не на робията“ (има се предвид ЕС ); “ Не на НАТО“! А в края на шествието, млад социалист изгаря знамето на ЕС и Станишев дори не се опитва да се разграничи от този акт.

Ermenkov s georgievska lentaВ деня на Европа – 9-ти май, депутати позират в българския Парламент, закичени с руски Георгиевски ленти- символ на“День Победы“, а български министър казва „до кога ще имаме политици, които козируват на Европа“. 

На снимката: депутатът от БСП и човека на Москва Ерменков с Георгиевска лента.

Върхът на всичко е, когато депутати от БСП внасят в българския Парламент изработен от Русия законопроект свързан с „Южен поток“, който показва на българите как да заобикалят европейските закони? Ето и подробности:

На 13 декември 2013 г. „Газпром“ тайно изпраща писмо до министър Стойнев, което съдържа законодателни предложения и съответните мотиви, чрез които да се направят промени в българското енергийно законодателство. Дадени са указание за пазене в тайна на кореспонденцията от ЕС. Цитираме част от писмото: 

„Веднъж приети, предложените законодателни изменения не следва да подлежат на задължително съобщаване към ЕК, с изключение на измененията, свързани с уеднаквяване на дефиницията на „междусистемен газопровод“, съгласно Закона за енергетиката, с тази на „междусистемен газопровод“, съгласно Газовата директива“! 

Mikov i OresharskiСкандално и обидно е за България, че руските предложения са оформени като готов законопроект и дори пише, че Михаил Миков – председателят на Парламента е изготвел предложенията. Следват мотивите, под които фигурира името на премиера Пламен Орешарски като вносител“. Текстовете са предложени за гласуване от депутатите на БСП Ерменков и Куюмджиев.

В законопроекта руснаците съзнателно създават нова категория – „морски газопровод“, който изключва от правилата за „достъп на трети страни“ доставчици на газ, които не са свързани със собствеността на газопровода! Отпада и друго едно  задължение – за определянето на тарифите за газ от независим регулатор.

Кабинетът Орешарски по проекта „Южен поток“ работи много по-активно и усърдно, отколкото правителствата преди него, но всичко което се върши, както обикновено се пази в строга тайна.

Лидерът на ПЕС и БСП Станишев и малка група от партийната върхушка около него, в периода между юли 2013 до, януари 2014 година са изразходвали за българската част на „Южен поток“ над един милиард евро, а цената на проекта вече е на астрономическа цена от 4,2 милиарда.Според български експерти, не по-малко от един милиард от тази сума е използван с корупционна цел за лобизъм, подкупи и рушвети. 

Станишев и БСП, изпълнявайки указанията на Путин по „Южет погок“нагло се подиграха с Европейската комисия.

Giunter IotingerЕврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер поиска с писмо разяснения за предлаганите промени в българското енергийно законодателство. Нашата страна не даде никакви обяснения и на 4 април Законът тихомълком бе гласуван. 

Още през лятото на 2013 г. Европейската комисия предупреди България, че договора й с Русия за „Южен поток“ противоречи на европейското право, тъй като „Газпром“ фактически получава монопол. Беше отправено и повторно предупреждение, че България трябва да предоговори сключеното с „Газпром“ споразумение.

България отново не предприема нищо и дори не пожелава да отговори. Вместо това правителството и Парламентът утвърждават поправките в Закона за енергетика, като включват и пасаж, който предефинира статута на българската част от „Южен поток“ така, че той да излезе от обсега на европейското право.

Станишев и Стойнев самонадеяно и безотговорно погазиха суверенитета и енергийното законодателство на Европейския съюз, в принадлежащата на България част от черноморския шелф. Освен това проявиха нагло незачитане на европейските правила при избора на изпълнители на проекта за газопровода „Южен поток“. И това са са основните мотиви на Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу България.

Западните страни членки на Съюза, озадачени от действията на българските управници, вече бият тревога за опасното поведение на София.

„Германското разузнаване предупреждава, че България се превръща в предмостие на руските интереси в ЕС“ – пише списание „Шпигел“. А други германски медии иронично обръщат внимание на „трудния шпагат“ на София между Русия и Запада. С уводна статия германският „Ди Цайт” пише тревожно: „България попада все повече под прякото влияние на Русия“.

Bulgaria tilt„Уолстрийт джърнъл” посвети на темата България и Русия специална статия, където се казва: „В западните столици нараства тревогата, че България, която десетилетия наред беше един от най-лоялните членове на Съветския блок, може отново да изпадне в зависимост от Москва – независимо, че още преди години беше приета в западните съюзи“.

„Българското правителство се подигра с Брюксел”, пише голямото немско седмично списание „Шпигел“, а западен дипломат в София казва:

„Няма съмнение, че от столиците на държавите от Европейския съюз в този момент летят много и то тревожни грами с предупреждението:

„България може да суспендира членството си в ЕС“!

Многозначителна е самоувереността на енергийния министър Стойнев, който и едно действие не извършва,  без санкцията на Станишев, като заявява:

“ ЩЕ СТРОИМ „ЮЖЕН ПОТОК“ ВЪПРЕКИ САНКЦИИТЕ. НЯМА ДА СЕ ПОДДАДЕМ НА НАТИСК !“

StoinevНо очевидно, студена вода е обляла самонадеяния министър на икономиката и енергетиката Стойнев, когато по време на посещението си в Москва научава новината: На 9-ти юни, премиерът на България Орешарски обяви, че „замразява проекта „Южен поток“, докато не бъдат отстранени всички забележки на Брюксел“!

Руската „Пета колона“ в България също е в шок.

А всички средства за масова информация в Русия, изненадани от този неочакван ход на българския премиер, се надпреварваха да бълват „огън и жупел“ срещу виновниците. Според тях това са делегацията на тримата сенатори от САЩ Джонсън, Мърфи и Маккейн посетили София и Европейската комисия начело с председателя Барозо.  

Първият рунд в борбата между Русия и ЕС за съдбата на „Южен поток“ и на Украйна завърши в полза на Съюза.

Опитът на Путин чрез „Южен поток“ да има пълен контрол върху българската енергетика, също се провали!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.