You are here: Home // БКП, БСП, България, еврозона, европейски съюз, Русия // СТАНИШЕВ И РУСКИТЕ АГЕНТИ В БСП РАБОТЯТ ЗА ПУТИН СРЕЩУ ЕС

СТАНИШЕВ И РУСКИТЕ АГЕНТИ В БСП РАБОТЯТ ЗА ПУТИН СРЕЩУ ЕС

drujba na veki

Какво донесе на страната ни вечната дружба с „братска Русия“

ДЪЛГИ ГОДИНИ В СЪЗНАНИЕТО НИ СЕ НАБИВАШЕ, ЧЕ ДРУЖБАТА С ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ, Е КАТО „СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО“ 

След разпадането на Великия Съветски съюз остана само Велика Русия, но новото ръководство по нищо не се различаваше от старото. Нямаше го Брежнев, но се появи Путин. И той също като предишните величия се превърна в дългогодишния партиен и държавен лидер.

България както по времето на Брежнев, благодарение на преименуваната БКП в БСП отново се вреди и стана член на „привилегированото“ руско семейство. Получена в наследство от благодарната към Русия БСП , страната ни не можеше да се измъкне от крепката „братска“ руска прегръдка, или да заличи това унизително за нацията ни чувство у руснаците, че сме техен пожизнен „сателит“. 

Путин така крепко яхна България, че „братската“ му прегръдка задушаваше и без това изнемощялата ни страна, от вечното управление на червената столетница. А тя се крепеше на власт благодарение на Путин, на многобройните руски агенти и на отгледаната от тях „пета колона“.

Какво получи българския народ от „братска“ Русия и от верните й последователи, дългогодишни български управници БКП и БСП !

nasledstvoto

ПОМЕСТВАМЕ ЧАСТ ОТ АНАЛИЗА НА НЕМСКИ ИКОНОМИСТИ, КОИТО С ТРЕВОГА И СЪПРИЧАСТНОСТ ГОВОРЯТ ЗА ФАТАЛНАТА ОБВЪРЗАНОСТ НА БЪЛГАРИЯ С РУСИЯ! 

Цитираме дословно:

„Русия може да парализира не само енергетиката на България, но и химическата й индустрия, металургията, машиностроенето, строителството.

Отделно от това цената на тока за частните потребители може да се увеличи неимоверно. Реална е заплахата от хиперинфлация.

Всичко това би съсипало България, която и сега не е много далече от това положение – над 60 процента от българите живеят в условия на бедност“.

Добре, че по милост ни приютиха в ЕС, иначе от „обич“ Русия крепко щеше да ни прегръща, а можеше и да ни „осинови“!

Руската „обич“ към България има много измерения, но ние ще се спрем само на едно – РУСКИЯТ ГАЗ, чрез който години наред „братската руска страни“ ни ограбва!

Русия крадеше около 300 милиона евро годишно, като надуваше българската цена на природни газ, за да храни руските и български посредници – „лешоядите“.

Българският премиер Бойко Борисов дръзна и затвори това“златно“кранче, като каза на Путин, че иска да купува руския газ директно от „Газпром“, а не от фирми посредници. Борисов отстрани хранениците, но си навлече омразата на Путин. Чрез пресичането на този „пладнешки обир“ се ограничаваха и руските възможности да купуват висши български държавници и партийни ръководни кадри и то с наши – с български пари от бюджета.

След това се разбра, че на „омразните европейци“ руснаците продават газта с 20 процента по-евтино, отколкото на „по-малкия си брат“ – българите. Премиерът Борисов отново постави сериозно въпроса пред руснаците и Путин, макар и с неохота беше принуден да намали българската цена също с 20 процента.

Най-пресният израз на „безкрайната“ руска обич, към България е свързан с прословутия газов проект „Южен поток“!

Gazoprovodut

Големият и невероятен, направо куриозен случай е с цената на копаенето и полагане на газовите тръби. Силно желан и с много предимства за Москва е проектът „Южен поток“, особено когато преминава през българската територия. Затова послушния човек на Москва Станишев и новоизлюпеното енергийно министърче Стойнев, си счупиха краката да тичат, за да уреждат безпрепятственото му преминаване през България, но нарушавайки Договора ни с ЕС.

Макар, че цените около строителството на газопровода „Южен поток“ са пазени в строга тайна, ние разбрахме, че километър от тръбата на територията на България, която минава през Дунавската равнина ще бъде „ДВА ПЪТИ“ по-скъпа отколкото ще струва километър от трасето и то през начупения релеф на територията на Сърбия. „ТРИ ПЪТИ“ по-висока е българската цена спрямо километър от газопровода, който минава през труднодостъпните алпийски терени на Словения“. Какво невероятно ограбване отстрана на Русияи и каква демагогия към уж „братска“ България! 

Ето защо, договорите и въобще всичко около проекта „Южен поток“ се пази в строга тайна, за да не се разбере “ колко много краде от нас “ големият руски брат“ и неговите верни глашатаи БСП.

„Южен поток“ е важен геополитически и стратегически план на Русия, чрез който се преследват няколко цели :

1 . Спиране транзита на руски газ през Украйна и прекъсване плащанията на транзитните такси, за да се създадат на украинците сериозни икономически трудности.

2. Разширяване на енергийните позиции и увеличаване на зависимостта на Европа от Русия.

3. Окончателно енергийно обвързване на България и активното й използване като руски агент в ЕС.

РЪКОВОДСТВОТО НА СЪЮЗА ПОКАЗА, ЧЕ НАПЪЛНО Е РАЗГАДАЛ ПЛАНОВЕТЕ НА ПУТИН, ЦЕЛЯЩИ ВНАСЯНЕ НА РАЗКОЛ МЕЖДУ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЕС, КАКТО И МЕЖДУ САЩ И СЪЮЗА И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ ПРИОБЩАВАНЕТО НА УКРАЙНА КЪМ ЕС И НАТО. 

Голяма част от икономистите на Европейския съюз налагат мнението,че „няма логика от една страна Брюксел да мобилизира огромни финансови средства в помощ на Украйна, а от друга да позволи бюджетът на тази неукрепнала страна да изгуби сериозните приходи от транзитните такси на руския газ“. 

Освен това, много западни  анализатори подчертават, че Европейския съюз и въобще страните от Европа, са в достатъчна степен енергийно зависими от Русия, за да се обвързват допълнително и с новия газопровод „Южен поток“.

Самият председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу изрази категорична позиция, че страните членки на Европейския съюз и посочи на първо място България, като най-тясно обвързана и зависима от Русия, трябва да търсят решение за внос на газ чрез диверсификация на доставчиците. И даде за пример евентуалният газопровод от Азербайджан, като подходяща алтернатива на Русия .  

Благосклонността на българското правителство за газовия проект „Южен поток“ се оценява от много западни анализатори, като пряка връзка с конкретни намерения на Путин. Според тях той цели, с „икономически инструменти“ като „Южен поток“, да утвърди стабилна зона за влияние във важния Балкански регион, и е заложил на България да играе решаваща роля за постигането на това. 

„Ако България кривне на изток, това ще подкопае усилията на ЕС и САЩ да сформират общ фронт срещу руския президент Владимир Путин”, пише „Уолстрийт джърнъл”. А „Файненшъл таймс” направо обявява България за „главното бойно поле” в юридическата схватка между ЕС и Русия по въпроса за газопровода „Южен поток”.

Целта на Путин е разцепление на Европейския съюз!

beregitesНемски издания цитират публикация на руската РИА Новости, в която се посочва, че  досега Москва не е получила официално съобщение за евентуалните намерения на Брюксел за стопиране на проекта „Южен поток“. 

РИА Новости също пише, че „Дейли Телеграф“ е излязъл с твърдението, че ЕС възнамерява да си отмъсти на Русия за „завладяването на Крим със замразяване на проекта „Южен поток“.

Руската агенция цитира също български заместник министър на икономиката и енергетиката – Иван Айолов, който казва:  „София няма никаква информация за подобни намерения от страна на Брюксел“.

Няма да премълчаваме истината за „големия брат“ – Русия ! Няма да спрем да обвиняваме и БСП, че продава на Русия българските национални интереси!

Още от времето на императрица Екатерина Велика, чувствата на Русия към България са чувства на господар към слуга. Благодарността на българина към Русия, към „дядо Ивана“ – наш двоен освободител от турско и от фашистко робство е възприета като вечна, защото векове наред тя е била вменявана и изкуствено поддържана в съзнанието на българина от почти всички наши правителства след освобождението.

Политиците и най-вече историците съзнателно премълчават фактите, че най-великите българи, повечето от които са дали живота си за свободата на България, са били против имперската политиката на Русия. 

Големият българин и патриот Захари Стоянов пише:

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” 

Русчук, 1-й Март 1886 г. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« | »

2 Responses to " СТАНИШЕВ И РУСКИТЕ АГЕНТИ В БСП РАБОТЯТ ЗА ПУТИН СРЕЩУ ЕС "

 1. Malina каза:

  Кошмари на сива кобила!!!БСП е дясна партия която подържа САЩ ,защото това и е изгодно на лидерите и да си пазят паричките!!

  • Malina каза:

   Добавка!!
   На дръгливо магаре ушите му пречят,а на нас все Русия от 25 година.Горката Америка как не можа да се намеси да ни помогне

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.