You are here: Home // Ахмед Доган, банки, БСП, България, мафия, политическа криза // ГРИЖИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ”ОТРОЧЕТО“ ПЕЕВСКИ

ГРИЖИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ”ОТРОЧЕТО“ ПЕЕВСКИ

Delianova maika

„Медийната императрица“ Ирена Кръстева, майката на Делян.

Ирена Кръстева е започнала своята кариера през 80-те години като коректорка в издателството на БАН и там работи дълго време. В началото на 1990 г., след настъпилите политически промени у нас, тя напуска издателството и твърди, че е започнала работа в някаква частна фирма.

След победата на Симеон Сакскобургготски на изборите и съставянето на царско правителство, Ирена Кръстева съзнателно става активистка на царската партия НДСВ, защото говорителката на царя Галя Дичева е нейна лично приятелка. Синът й Делян също завързва голямо приятелство със сина на Галя – Росен и се изявява като надъхан активист на царската партия. Пеевски показва такова вживяване в каузата на НДСВ, че е избран да оглавява младежката организация на партията.

Младите царисти Росен и Пеевски създават електронен сайт „Новото време“, който дълго време е считан за официален орган на НДСВ. От там тръгва възхода на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, а с това и царските им облаги.

Неочаквано за всички, Кръстева се озовава начело на държавното дружество „Олимпика“ ЕАД. Назначението е станало по линия на НДСВ от любимеца на царя Лучано и близката й приятелка Дичева. В подчинение на Кръстева попадат много апетитни обекти. А името й бързо се появява в медиите, защото веднага извършва много съмнителни корупционни сделки със спортни имоти, между които и негласна приватизация на зала”Универсиада”, като облагодетелства фирма на Лучано. Luchano

През февруари 2002 г. Кръстева е издигната отново по линия на НДСВ. След като Лучано става спортен министър, от благодарност за услугите, той я назначава на апетитната длъжност изпълнителен директор на Спортния тотализатор, въпреки острите реакции и шумни протести в жълтата партия за назначението. 

По същото време в НДСВ се вихри друг, не по-малко странен и скандален случай със сина й Делян. Изненадващо за много царисти, неизвестният Делян Пеевски – едва на 21 години, е назначен за парламентарен секретар на транспортното министерство. Като добавка, той получава ръководния пост в директорския борд на пристанище Варна. По това време Пеевски няма нужния образователен ценз – той е втора година студент по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“, но това не пречи да бъде назначен на тези два изключително отговорни поста.

Сред голяма част от ръководството на НДСВ вече има остра реакция срещу шеметните кариери на майката Ирена и синът Делян, но Симеон мълчи и не взема отношение.

След 2005 г., когато приключва ерата Сакскобургготски и НДСВ слиза от властта, Кръстева е снета от шефското място в спортния тотализатор. Освбоден е и синът й Пеевски от всички постове, които е получил по време на Симеоновото правителство. И ето каква е равносметката от това, че майката и синът за кратък период са били на „царската софра”: 

Проверка на в. „Капитал“ показа, че Ирена Кръстева е придобила три апартамента в София, което само от заплата не е възможно. А от имотната декларация на Пеевски става ясно, че  от 2002 до 2004 г. той е придобил три луксозни имота в столицата, сред които мезонет в кв. „Павлово“, друг апартамент в центъра на София и къща с двор в Бояна. Съседи на Пеевски говорят, че  той бил почитател на марката „Порше“, а в автопарка му в Бояна имало и чисто нов джип „Кайен“ и спортен автомобил от същата марка.

Медиите, които още не са под техен контрол обръщат сериозно внимание на проспериращото семейство и особено на младия Пеевски и пишат:

„Делян Пеевски е живото доказателство, че и преди да се е дипломирал, човек може да направи първия милион, и то на държавна служба“.

СЕМЕЙСТВОТО – МАЙКАТА И СИНЪТ ИМАТ ВЕЧЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА.

Boyana-1А понастоящем, Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски притежават общо 98 луксозни жилищни имота, които струват много милиони.

Това показва журналистическо разледване в имотните регистри и свързаните фирми на семейството на Делян Пеевски. Основната част от имотите са в София, но има и други в атрактивни локации като Стария град на Пловдив, Несебър, Велинград и Ковачевица. Още за имотите на Пеевски и семейството му вижте тук.

Качеството „политическо хамелеонство“ на Делян е оценено от Доган.

Следвайки линията на майка си – „винаги с властта”и притежавайки вече всички необходими лични качества за нагаждане и докарване, Пеевски е не само забелязан, но и набелязан от Доган. 

ДПС е във властта и се стараят да пуснат дълбоки корени в държавното управление. Усилено търсят българско участие, за да покажат, че ДПС не е само enicheryтурска етническа партия. Пеевски и майка му имат солиден опит в задкулистните игри и далаверите, създали са и политически връзки. Те са точните кадри за кръга на Доган, особено младият и напорист Делян Пеевски. Той е представител на младото поколение български политически нагаждачи – кариеристи, които ДПС търси да привлече.

Емблематичните лица на този процес са бившите   ключови фигури от СДС, но прогонени за далавери Христо Бисеров и Йордан Цонев – „еничарите“ на Доган.  

Намесата на Доган за бързата кариера на Пеевски.

Шефът на Националното следствие Ангел Александров е близък приятел на Доган и не можел да му откаже услуга, когато тай поискал да има още един верен човек в Следствието. 

От май 2005 г. Пеевски вече е следовател в Столичната следствена служба макар, че според Закона за съдебната власт, за това е нужен задължителен 2 годии стаж. Но зад Пеевски стои силната фигура на Доган и шефът на Следствието Александров нарушава закона, за да угоди на приятеля си назначавайки Пеевски. Александров е наясно,че Доган е взел под крилото си Пеевски и с цел направлява неговата кариера.

Dogan i Peevski Пет месеца след назначаването му в Следствието, непонятно за много от ДПС и обкръжението на Доган, Пеевски получава поста заместник министър от квотата на ДПС в „тройната коалиция” на БСП, НДСВ и ДПС с премиер Станишев. 

Делян Пеевски е заместник министър в министерството на бедствията и авариите начело с Емел Етем. Той  отговаря за Държавния резерв, наричан” кешовата” служба в министерството и веднага започва да врежда фирмите от кръга на Доган. Става член и на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжия, където също активно врежда фирми на ДПС.

Пеевски се намесва и в една от най-големите и проблемни фирми – „Булгартабак“, към която имат големи апетити задкулисни асове от лобитата на БСП, а това поражда остри противоречия и сблъсъци на столетницата с ДПС. Пеевски е обвинен, че е притискал Христо Лачев – шеф на „Булгартабак“, да сключва сделки с определени фирми от кръга на Доган. 

Сблъсъкът на икономическите интереси между БСП е ДПС съвпада с големия скандал на бившия суперминистър на енергетиката Румен Овчаров, който с риск на кариерата си, смело се хвърля да спасява близкия си приятел, олигархът Красимир Георгиев задържан в Следствието за пране на пари в големи размери.

Овчаров, неговата дясна ръка в министерството Корнелия Нинова – зам. министър, ROvch i K.Ninovaзамесена и тя в аферата, началникът на Националното следствие Ангел Александров, и Пеевски по нареждане на Станишев са освободени.

Скандалът едва не свали правителството на Станишев, а в медиите се появяват разкрития за големия брой имоти, придобити за кратко време от Пеевски и майка му Ирена Кръстева.

Те обаче се оказват недосегаеми и Прокуратурата, или специалната комисия за борба с корупцията „Кушлев“ не предприемат нищо. Нещо повече, под натиска на Доган премиерът Станишев възстановява от всички уволнени единствено Пеевски на предишния му пост като зам.-министър. От това ясно се разбира колко силни са позициите на Доган в управлението на ”тройната коалиция”. 

Въпреки многото съмнителни сигнали за „фамилията“, в началото на 2007 г. Ирена Кръстева пристъпва към създаването на „медийна империя” с парите на банкера Цветан Василев и подкрепата на Доган.

През 2009 г. Кръстева вече е наречена от гилдията „МЕДИЙНАТА КРАЛИЦА“!

Доган и банкерът Василев – стълбовете за израстването на Пеевски

Zadkulisieto jpg.Личното състояние на Василев, изчислено през борсовата капитализация на банката, се равнява на 276 млн. лв. Ако към това число се добави нетната стойност на активите на другите негови големи фирми като „Бромак“, ТЦ-ИМЕ, „Кен трейд“ и други, излиза, че състоянието на Василев е приблизително 600 млн. лева, което го прави един от най-богатия в България.

Голяма част от това състояние е направено при управлението на Иван Костов. Бизнесменът – банкер е личен приятел на Евгени Бакърджиев, който го свързва с Майкъл Чьорни. Така се оформя един „триъгълник”, където се разиграват много пари. 

Известно е, че Чьорни е изгонен от България, като мафиот и „заплаха за националната сигурност”, но това не му пречи да прави големи и печеливши сделки с България и да поддържа връзки на високо равнище – Иван Костов, Богомил Бонев, Спас Русев, Цветан Василев и други.

След забогатяването си, Цветан Василев минава изцяло в лагера на Ахмед Доган и става един от най-приближените му и доверени хора. За връзките на Василев на високо равнище говори фактът, че Корпоративна Търговска Банка е държала и продължава да държи голяма част от активите на държавните фирми, въпреки че е сравнително малка като банка. От депозитите на държавните пари банката печели стотици милиони.

Василев е тясно свързан и с медийната групировка на Ирена Кръстева. За групировката е характерно това, че преди е била върл противник на Бойко Борисов, след това когато става премиер, медиите стават едни от най-разположените към властта. Но след последните парламентарни избори и падането на Борисов от власт, групировката отново се обръща и става голям поддържник на „тройна коалиция“.` А целият огън на мощната медийна групировка вече е насочена отново срещу Бойко Борисов и ГЕРБ.

Медийната война срещу Борисов и ГЕРБ се води предимно от TV7 и телевизионният водещ, политическият хамелеон Николай Бареков, който е поставен на този пост от Пеевски.

Barekov i PeevskyМедийната империя създадена от Кръстева и Пеевски усърдно защитава политическите и икономическите интереси на своите ментори – Василев и Доган, на и на други олигарси, включетелно и от БСП. 

Търговията с влияние, използвана от империята на Кръстева и Пеевски се превръща в норма на поведение за все по-голяма част от българските медии.

В корумпирана България на тези процеси се гледа като на нещо обичайно и приемливо. Само външни анализатори като „Репортери без граници“ в доклада за България пишат:

„Новите магнати виждат медиите само като начин за по-нататъшно лично обогатяване чрез възможностите, които те предлагат за влияние и изнудване. Новите медийни собственици сега са част от „привилегирования медиен eлит“.

Делян Пеевски с парите на банкера Цветан Василев и подкрепата на Доган влезе в медийния елит, но неговите бизнес цели са много по-високи и стигат чак до…. “ Южен поток“.

За подготовката и плановете на Доган относно Пеевски можем да съдим по това, че той за малко не стана шеф на ДАНС!

Shefut na DANC

В Парламента Пеевски – шеф на ДАНС за няколко часа лее злоба!

Следва „Разводът“.

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.