You are here: Home // банки, БКП, България // АНТОН КУТЕВ ОТ БСП ПЛАШИ ХОРАТА С НОВИ БАНКОВИ ФАЛИТИ

АНТОН КУТЕВ ОТ БСП ПЛАШИ ХОРАТА С НОВИ БАНКОВИ ФАЛИТИ

Anton Kutev

„Червеният Гьобелс“ на БСП Антон Кутев по Нова Тв съзнателно всява паника сред хората за краха на банките.

pik bg

pik.bg на 29 ЮНИ 2014 г., НЕДЕЛЯ помества уводна статия озаглавена: 

 Антон Кутев, поразяващата ръка, която клати БАНКИТЕ!

Цитираме:

„В момент, в който цялото общество с жив, дори болезнен, спомен за 1996-97 г. се пита дали банковата система е стабилна, все ще се намери някой, който допълнително да размътва водата – при това с ясното съзнание, че си играе с огъня“.

„Когато обаче това е представител на съуправляващата партия, човек се пита за какво, по дяволите, става дума“?

„Антон Кутев не е най-големият експерт по финанси и банки. Вярно, учил е икономика, но на киното и телевизията в Московския киноинститут, което едва ли е достатъчно за експертиза за бъдещето на валутния борд и финансовата стабилност“.   „Някой целенасочено се опитва да събаря банковата система и прокуратурата трябваше да е наясно кой се опитва да събори държавата“!

„Това казва човекът, върху когото поднаха подозренията, че е организирал интернет тролове, за да помага за светлото бъдеще на партията си, докато същата тази партия клиентелистки се прегръщаше с хора, които днес изведнъж ѝ се превърнаха в проблем“.

„От медиийният човек на БСП се очаква да каже защо държавата позволи (а според някои и съдейства) една банка да бъде съборена по лични корпоративни причини, а не да вади скелети и плашила от гардероба“.

„В България всички е лично, дефинира проблема на политиката, публичността, а както се вижда и на бизнеса ни, един известен политолог в началото на прехода. За съжаление се оказва прав, само че сметките после се връщат в обществото, което се опитва да се отлепи от дъното вече 25 години и все ще се намери някой ентусиаст, който да го дръпне обратно надолу“.

Край на цитата.

Кутев е създателят на „троловете“ пълни с „опорни точки“ на Моника Станишева.

Тогава блогъри нарекоха Кутев „червеният Гьобелс“ защото той и подбрания от него пропаганден екип на столетницата наеха няколкостотин сайта, които срещу заплащане в интернет трябваше да поместват пропагандни материали изготвени от екипа. Материалите хулеха ГЕРБ и Борисов и възхваляваха БСП и Станишев. С тези свои действия Кутев действително заслужи сравнението с Гьобелс.

Депутатът от БСП Антон Кутев пред камерите на Нова телевизия в сутрешния блок по най-гледаното време сподели следното за банковата криза:

„Някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд опитва да събори, държавата да събори, някой го прави целенасочено. ДАНС и прокуратурата да видят кой“.

Това тенденциозно изказване направи пред Нова телевизия – по националния ефир  депутатът от БСП Антон Кутев.

Специалистът по пропагандата Кутев, хитро се измъква с уговорката, че „тази прогноза прави въз основа на собствените си усещания и че тя е извън конфликта Пеевски – Василев.“ А този конфликт е за събарянето на банката на ДПС – КТБ и Кутев предсказва, че“ някой ще събори следваща банка“, така че, уговорката не го оневинява.

Многозначително е изказването на депутата от БСП Антон Кутев, който е изявен член от т.нар. група на „ястребите“ в БСП и Прламента и яростен противник на ГЕРБ и Борисов. Като вижда, че БСП вече е в „реанимацията“ на изкуствено дишане, особено след като неговия идол и ментор Станишев избяга в Брюксел, изпълнен от злоба и ненавист към бъдещите управници, където той няма да има място, влиза в ролята на римския император Нерон, който виждайки разрухата на империята си казва:“ След мен и потоп“! Така и Кутев ръзсъждава! И наистина, винаги, когато БСП е била смъквана от власт, повечето пъти с народни бунтове, винаги е оставала страната в разруха!

Червеният депутат Антон Кутев с няколко важни неща в изказването си е целял да разпали пожара в банковата система и да предизвика финансов срив в България. И Кутев частично е успял!

Ето и неговите основните моменти в четири „опирни точки“:

1- „Някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд опитва да събори, държавата да събори“.

2- „Някой го прави целенасочено“.

3- „ДАНС и прокуратурата да видят кой“.

4- „Прогнозата е извън конфликта Пеевски – Василев.“

Депутатът Антон Кутев не минава за глупав човек, за да не разбира какво говори и какъв отзвук сред обществото ще има това. Напротив, той е щатният оратор по парливите въпроси на партията и говори винаги с остър език и неприкрита злоба към противното на БСП мнение. Кутев винаги е създавал впечатление, че изпълнява поръчение от някой над него и това със сигурност е бил Станишев.

Известният икономист Георги Ганев в сайта actualno. com пише статия озаглавена: “ Кутев допринесе за паниката. ПИБ понесе страшен удар и удържа“. И статията му така започва: Лицето Антон Кутев, със своето изказване вчера, допринесе за паниката днес! Днес това е 26.06.2014 г.“черният петък“ струва на ПИБ 800 милиона лева!

„И да завърша – 800 млн. лева, колкото се изтеглиха от ПИБ, е световен рекорд. А Първа инвестиционна банка го понесе – няма такава банка в световен мащаб. 13-14% от депозитите е това и те бяха обслужени“, подчерта Ганев.

Но никой от задкулисието, които предизвикаха „банковото цунами“ не са очаквали ПИБ да се окаже толкова силна. Тя издържа на огромния наплив от уплашени хора, резултат на безотговорните изказвания, като това на Кутев. За няколко часа ПИБ изплати 800 милиона лева и ще продължи да плаща, както официално съобщи. А това означава, че е сигурна и стабилна банка.  

Изказването по Нова телевизия на Кутев във връзка с банковата криза и то в най гледаното време, не е случайно и сигурно.

Кутев пак изпълнява възложена му партийна задача, защото столетницата знае, че с подбраните четири „опорни точки“, Кутев хвърля бомба сред обърканото българско общество. А то е стреснато и уплашено от „войната на асовете“ Пеевски и банкерът Цветан Василев, зад гърба на които стои фаталната сянка на Доган – признатият лидер на задкулисието, който дърпа конците в България.

БСП е толкова зависима от Доган и ДПС, че не трябва да се изключва възможността зад приказките на Кутев да стои сянката на Доган.

 Столетницата винаги е мътила водата в България преди избори, за да уплаши или отврати хората и да не гласуват, а нейните „червени ескадрони“ чакат само сигнала! 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.