You are here: Home // Ахмед Доган, банки, БСП, България, мафия, Олигарси, политическа криза // НЕ САМО ПРАВОСЪДИЕТО ИГРАЕ ПО СВИРКАТА НА ДОГАН

НЕ САМО ПРАВОСЪДИЕТО ИГРАЕ ПО СВИРКАТА НА ДОГАН

Az durja vlstta

Пеевски – голямото откритие и големите очаквания на Доган

Втора част.

При добрите връзки на Доган с премиера Саксокбургготски и връзките на майка му Ирена Кръстева с любимеца на царя Лучано и говорителката на Симеон – Дичева, на които тя прави неоценими жестове – за фирма на Лучано дори приватизира зала „Универсиада“, шеметната кариера на Делян Пеевски по линия на НДСВ беше осигурена, макар и с хитрости и комбинации.

mladiat PeevskiВърхът на тази кариера е, когато Пеевски е назначен още като студент втори курс, на 21 години, за парламентарен секретар на м-ра на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски Пламен Петров, който го прави и ръководител на борда на директорите в “Пристанище Варна”.

Ясно се разбира, че над младия Делян Пеевски има опънат голям и не само царски чадър.

Затова всички си мълчат как и с какви пари за две години Пеевски придобива три скъпи имота – два апартамента в центъра на София и къща в престижния квартал Бояна – общо на смешната стойност от 152 263 лв. Трите суперлуксозни коли на Пеевски, паркирани в Бояна струват много повече, отколкото парите които обявява за трите имота. Имотната декларация на Пеевски не прави на никого впечатление, а той нагло лъже.

След края на царското управление, през 2005 г. Пеевски е уреден от Доган да започне работа в столичното Следствие макар, че не притежава задължителния за тази длъжност двегодишен стаж. Назначава го Ангел Александров – директорът на Националното следствие поставен на този пост от Доган. Той не можеше да откаже на „боса“, дори  и да нарушава Закона.

Александров е от бившите висши офицери на най-репресивната система в ДС и дясна ръка на страховития тогава началник на Главно следствено управление, генералът от ДС Коцалиев.

ministur Etem i PeevskiНяколко месеца след като е започнал работа като следовател, по предложение на Доган от квотата на ДПС, Пеевски изненадващо е назначен за заместник- министър на Емел Етем  в правителството на Сергей Станишев.

Той е едва на 25 години и вече контролира резерва на държавата. Пеевски веднага започва разпродажби на жито, гориво и други материали от резерва, като урежда предимно фирми на Доган. Намесва се и в голямата фирма „Булгартабак“ – един от най-големите донори на БСП. Обвинен е от шефа на фирмата Христо Лачев, че го е притискал да сключва сделки с определени фирми от кръга на Доган. Директорът на Следствието Александров направо е изнудвал Лачев за огромни суми пари.

Министърът на енергетиката Румен Овчаров и зам. министър Корнелия Нинова се забъркват в скандал, като нарушавайки закона оказват влияние при разпита, в полза на следствения олигарх от БСП Красимир Георгиев. Скандалът едва не сваля правителството на Станишев и през юни 1997 г. Овчаров и Нинова са освободени. Станишев освобождава също и зам. министър Пеевски  и Ангел Александров – началникът на Националното следствие, които са обвинени в корупция.

Александров също присъства в доклад на ДАНС за засечени разговори със съгражданите му от Дупница Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, мафиоти, осъдени по-късно за участие в организирана престъпна група, Но на Правосъдието и ДАНС се затварят очите и те безпрепятствено бягат зад граница.

В медиите се появяват разкрития за голям брой нови имоти придобити за кратко време от Пеевски и майка му Ирена, но съответните органи не вземат отношение.

Влиянието на Ахмед Доган е не само в Правосъдието !

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПрез 2007 г., след като Пеевски е освободен като зам.- министър по бедствията и авариите, Висшият съдебен съвет (ВСС) отказва да го възстанови като следовател.

По-късно обаче, състав на Върховният административен съд (ВАС) с председател Стефка Стоева и членове Захаринка Тодорова, Надежда Джелепова и Марияна Дечева отменят решението на ВСС. Обвързан с решението на ВАС, ВСС връща Пеевски на работа.

Скоро след това, притиснат от Доган Станишев възстановява Пеевски и като зам.министър, а Александров в Следствието, макар и да е понижен.

Независимо от многото критични публикации за Пеевски и майка му, ДПС го вкарва като депутат в парламента и дори  го предлага за член на комисията за борба срещу корупцията, но при избора му не получава необходимите гласове.

През април 2013 г. при нарасналото още повече влияние на Доган, без никаква дискусия ВСС възстановява Пеевски в Следствието.

„За“ гласуват 17 от членовете на съвета, като трима са против и трима се въздържат.

Три седмици по-късно, налага се отново ВСС да освободи Пеевски като следовател, но въпроса е как ще бъде освободен. Председателят на Етичната комисия в съвета Ясен Тодоров, остро се противопоставя на идеята в решението да се запише, че ТОЙ ПОДАВА ОСТАВКА от съдебната система.

Тодоров – човек на Доган иска да осигури на Пеевски вратичка не само за връщане в системата, но и за непрекъснат трудов стаж. Единствен членът на ВСС Калин Калпакчиев отправя критики и гласува против, заедно с още двама.

Позицията на Калпакчиев обаче предизвиква гневната реакция на главния прокурор Сотир Цацаров. Защитавайки настървено Пеевски, вероятно по искане на Доган, Цацаров знае много добре, че предлаганото от Тодоров решение нарушава Закона. А той – човекът който трябва да гарантира спазването на Закона и той го нарушава. Така Цацаров показва, че също играе по свирката на Доган. 

Доган започва подготовката на Пеевски, за да оглави ДАНС

Според Закона, за да се оглави ДАНС се изискват 10 години стаж, но Пеевски ги няма! Започна голямата игра – променят се закони, прилагат се различни магистратски трикове, но на Пеевски едва се събират 8 години непрекъснат стаж.

Тогава Доган пак показва „мускули” и принуждава Станишев, парламентаристите на БСП да променят закона и стажът за председател на ДАНС да не бъде 10, а 8 години. Услужливият Станишев и послушният Парламент изпълняват искането на Доган, но и разбират, че това се прави съзнателно за определен човек от неговия близък кръг.

На изборите през 2013 г. Делян Пеевски оглавява две листи на ДСП, макар че в предишния парламент той не е ходил на работа. Очевидно Доган иска Пеевски да има имунитет на всяка цена. 

По настояване на Доган, Станишев върши и друго предателство

Dogan i StanishevДоган иска да се гласуват нови законодателни промени, за да се превърне ДАНС в супер силна служба, на която да се подчиняват всички други разузнавателни, контраразузнавателни и охранителни служби, свързани с националната сигурност на България, които досега са били самостоятелни. Ако човека на Доган оглави супер службата ДАНС, това значи „сараите“ окончателно да сложат ръка върху цялата държава. И Станишев приема това.

Супер службата ДАНС става факт, след като послушният парламент отново гласува промените, които иска Доган.  

Станишев – алчен за власт допусна законодателните промени да се нагласят по мерките на един човек – избраникът на Доган Делян Пеевски, който да оглави ДАНС. Веднага след изменението на закона, по светкавичен начин, също чрез извиване на ръце, беше извършено най-голямото национално предателство от Станишев и БСП – НАЗНАЧАВАНЕТО НА ПЕЕВСКИ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС.

Предателството на Станишев и БСП породи най-продължителните улични протести в българската история, които донякъде успяха да измият позора от лицето на България. Те принудиха Пеевски уж сам да си подаде оставката, но всъщност той беше позорно смъкнат чрез всенароден бунт. Доган преглътна този горчив хап!

inache padameЗатова пък колко жалък и безпомощен е Сергей Станишев пред Ахмед Доган в управлението на държавата, говори самият Станишев.

На съвещание пред парламентарната си група,той казва:

„ако не се съгласим за Пеевски да оглави ДАНС, пада правителството”!

Депутатите на БСП вече окончателно се убеждават, че са заложници на Доган.  

Премълчава се един много важен факт – кое наложи Цацаров спешно да прави съвещание в ДАНС, веднага след като парламента утвърди Пеевски за негов председател.

Това е чиста демонстрация на угодничество и „хвърляне по килима”, но както направи със скандала за „Костинбродските бюлетини“, така и след фиаското на Пеевски, Цацаров отново мълчи и иска да си измие ръцете като “ Пилат понтийски“!

CacarovГлавният прокурор на България Цацаров, веднага пожела да помага услужливо на Пеевски, за да навлиза по-бързо в тайните на националната сигурност.

Малко преди това в Парламента с побеснял вид Пеевски заплаши бившия министър Цветанов, че като шеф на ДАНС “ ще му“вади зъби“ един по един. Сега, след като Пеевски беше позорно смъкнат от народа, Цацаров не трябва да мълчи, а да даде отговор и гласност на следните въпроси:

1- кои точно са присъствали на съвещанието при Пеевски като шеф на ДАНС;  2 – разглеждани ли са оперативни материали;  3- обсъждани ли са разработки и по какви въпроси;  4- колко време Пеевски е бил сам в кабинета на шефа на ДАНС;  5- имал ли е достъп до компютрите в кабинета, или до компютри на други служители от ДАНС; 6- имало ли е в компютрите оперативна информация.

Защото за престоя на Пеевски в ДАНС Цацаров не само мълчи, но и безотговорно подминава факта, че Пеевски е „на ти с компютрите“ и за него не е проблем да прехвърли данни на една флашка и да вкара информация от стотици разработки или компромати – това, което очакваше от него и което прави силен Сокола.

И Доган отново показва колко е силен в Правосъдието!

Веднага след подадената оставка от Пеевски като шеф на ДАНС и гласуването й от Парламента, Конституционният съд се „побърква” в интерпретации и юридически хитрости, как да се продължи депутатския мандат на Пеевски, защото на Доган му трябва златната думичка, която да го поставя над Закона – „ИМУНИТЕТ”.

Пеевски досега не е регистрирал нито едно обществено полезно действие на нито един от многото важни постовете, които е заемал.

В парламента не е внасял закони, в следствието не е ръководил разследвания, в Държавния резерв не е организирал ред, в Пристанище Варна също нищо не е направил, но е поискал нов служебен джип, не е давал нито телевизионни, нито радиоинтервюта на живо.

Но за него се нарушават Закони, административни правила, променят се и закони, като се жертва и престижът на правителството.

Но невероятното и същевременно жалко за Станишев, ЗА БСП и най-вече за българското Правосъдие е това, че заради Пеевски се погази и Конституцията.

Но се разбира истинската сили на задкулисния управник на България – Ахмед Доган

Конституционният съд приравни Пеевски с министър!

Скоро след позорното смъкване на Пеевски като шеф на ДАНС чрез всенароден бунт, висшата магистратура в България взе съдебно решение, което приравнява Пеевски с министър. 

„Конституционния съд, взе решение, с което Пеевски се сдоби с правото да прекратява и да възобновява депутатските си права, когато сам прецени“.

До вторник, 8 октомври 2013 г. член 68 от Конституцията постановяваше, че „само депутатите, които са избрани за министри, могат да се върнат обратно в парламента, след като спрат да бъдат министри”. 

Сега обаче се оказа, че това право важи и за председателя на ДАНС – длъжност, която само за няколко часа е заемал депутатът от ДПС Делян Пеевски – човекът на Доган.

Така Пеевски става първият депутат в най-новата българска история, който след кратко заемане на  държавен пост, се връща обратно като депутат в парламента, ВСЕ ЕДНО, ЧЕ Е БИЛ МИНИСТЪР!

Последният подвиг на двамата „от сарая” – Доган и Пеевски беше, когато сринаха четвъртата по големина банка в България – Корпоративна търговска банка (КТБ). Години наред, те бяха неразделно свързани със собственика й – Цветан Василев и правеха успешен „алъш-вериш”. За да се справят с КТБ, майсторите на конспирацията Доган и Пеевски включиха всички фирми от техния кръг и предизвикаха банкова криза, от която за малко не изгоря и друга банка. 

doskoro priateliСъщността на разрива между „приятелите“ Ахмед Доган и Цветан Василев – мажоритарният собственик на КТБ не са ПАРИТЕ, както се предполага, а ВЛАСТТА!

Очевидно Доган се стресна от намеренията на богатия банкер да прави политическа партия, като на изпълнителя на неговия план – Бареков даде много пари, над 12 млн. лева.

След като младата партия, която банкера създаде и финансира събра на изборите за европейски парламент почти половината, от гласовете на ДПС, Доган се уплаши. И той реши чрез Пеевски да действа – да срине банката му, за да не разполага с големи капитали. Същевременно, сериозно го заплаши и банкера Василев беше принуден да избяга в Австрия.

Доган се страхуваше, че младата партията на Бареков наистина може да заеме неговата роля на „балансьор“ – роля, която той играе от 25 години. И не е изключено Доган да има пръст в заминаването на лидера на новата партия Бареков в Брюксел, като по този начин се ликвидира мотора на партията. А известно е, че Бареков тича винаги след парите.

Ликвидирайки чрез Пеевски банката на Василев, Доган се смята за победител.

Но Доган показа и слабото си място – някой да му попречи да продължи да бъде „БАЛАНСЬОР“ – необходим политически партньор за управление на страната! 

Най-големият виновник Доган и копоят му Пеевски да се разпореждат безнаказано в държавата ни е БСП и най-вече нейният дългогодишен лидер Станишев, който се скри от народното възмездие в Брюксел!

За да се справим с опасното явление Доган – Пеевски има един единствен ход!

Единственият ход за ликвидиране властта на Доган е българите масово да гласуват на предстоящите избори!

DPC -no!

 

 

 

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.