You are here: Home // БСП, България, Олигарси, Преходът // ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ – ВЪВ ВИЕНА СЪМ, ВРЪЩАМ СЕ ТЕЗИ ДНИ

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ – ВЪВ ВИЕНА СЪМ, ВРЪЩАМ СЕ ТЕЗИ ДНИ

Cvetan Vasilev

По отношение на изчезналите досиета, Цветан Василев заяви, че те са иззети от следствените органи при обиска на офисите на КТБ няколко седмици по-рано.

Във Виена съм, не се крия от никого, ще дам своите показания там, където трябва.

Това заяви мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев пред Би Ти Ви.

Информацията, изнесена от БНБ днес за лошите кредити, е силно изкривена информация. Нямам представа за нaчина, по който е извършен одитът. След като се запозная с нея, ще предприема съответните правни действия, коментира Василев.

„Над мен и КТБ се извършва рекет отдавна, от определен кръг хора, които аз сега няма да назова. Своите показания за този случай съм дал пред страни членки на ЕС, защото трябва да имам все пак гаранции за живота си.Опитвам се да намеря разумно решение в ситуацията. В последните дни делегация от Оман три пъти идва с идеята да намери решение за КТБ, но им бе отказано. Очевидно няма интерес да се намери разумно рационално решение. Целта е да бъде разкрита банката, да се дескридитира. Активите на КТБ явно представляват някакъв по-особен интерес“, коментира Василев.

„Няма да назова имена на конкретна хора; те дължат доста пари на КТБ пряко и косвено и нямат никакъв интерес да ги върнат“.

„Нещата вървят по строго определен сценарий. Всичко започна с компромата и атаките срещу мен във връзка с предполагаемото готвено убийство на Делян пеевски. Т.нар. план за покушение е първата стъпка от този строг сценарий.  Надявам се по-скоро рано, отколкото късно да се разбере кой стои зад всичко това“ каза мажоритарният собственик на КТБ.

Цветан Василев заяви, че от 10.06.2014 г. е бил в чужбина и не е извършил нищо от това, в което го обвинява директора на БНБ Иван Искров.

По думите на шефа на КТБ,  Искров би трябвало да знае, че Василев няма право да раздава кредити.

По отношение на изчезналите досиета, Цветан Василев заяви, че те са иззети от следствените органи при обиска на офисите на КТБ няколко седмици по-рано.

„Всичко това говори, че някой друг слага думи в устата на г-н Искров“, допълни Василев. Според него с липсата на действия спрямо подуправителя на Централната банка Цветан Гунев, Искров сам е унизил БНБ.

Цветан Василев заяви, че в близките дни ще се върне в България и ще разговаря с всички органи, за да изчисти името си, което, по думите му, е било опетнено от хора, които „меко казано, не са най-достойните в това общество“.

На ход ще бъдат Висшият Съдебен Съвет, Прокуратурата, БНБ и някои от правителството. Ще се покажат ли най – после „кирливите ризи“на Доган и Пеевски ???

Vishiat Sudeben Suvet


 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.