You are here: Home // Ахмед Доган, банки, БСП, България, ДПС, Олигарси // ОЧЕВИДНО МНОГО СЕ СТРАХУВАТ ОТ СЕКРЕТНИЯ СПИСЪК НА К.Т.Б.?

ОЧЕВИДНО МНОГО СЕ СТРАХУВАТ ОТ СЕКРЕТНИЯ СПИСЪК НА К.Т.Б.?

naroden protest

„Банкова тайна“- удобният чадър за криене на крадени пари!

Ако се публикува секретният списък на получилите кредити от КТБ и на вложителите в банката, сигурно ще се разкрият немалко незаконно забогатели от участие във властта или в политиката!

Колко ли тъмни сделки се крият в секретния списък на КТБ???

Вече няколко месеца ПРОКУРАТУРА, ДАНС, ПОЛИЦИЯ и най-вече БНБ пазят пълно мълчание, въпреки ежедневните отчаяни протести на потърпевшите от голямата афера“КТБ“. Защо отговорните институции се крият и не казват кой стои зад опита да се ликвидира КТБ, една иначе нормално функционираща банка. Защото е ясно, че причината за срива на банката не е само войната между олигарсите Пеевски и Василев.

Разбра се категорично е само това, че тези, които искат да ликвидират КТБ са ОЛИГАРСИ от различни политически партии и на първо място на ДПС и БСП.

razvodut Peevaki-ZvetanovПо искане на клана „ДОГАН“ битката, която Пеевски започна с банкера Василев – мажоритарен собственик на КТБ чрез фирмата си „БРОМАК“ ЕООД с 50,66% дял, бързо прерасна във война.

Целта е ДА СЕ ЛИКВИДИРА ВАСИЛЕВ и притежаваната от него БАНКА КТБ, като мажоритарен собственик.

Чрез мощната си пропагандна машина, след като зад него стоят и много институции контролирани от Доган, Пеевски яростно атакува Василев. Банкерът се чувстваше слаб, безпомощен и уплашен за живота си избяга в Австрия.Предимно чрез кръга“Доган“ и с подкрепата на БСП, Пеевски предизвика сериозна банкова криза, паника, страх и обърканост сред българите.

Кризисната обстановка в България, създадена от Пеевски чрез КТБ в навечерието на предстоящите избори, беше почти същата както тази през 2013 година.Тогава БСП с мълчаливото съгласие на ДПС, чрез „Костинбродската история“ също създаде в страната обстановка на всеобща паника, безпомощност и обърканост.

И ТОГАВА И СЕГА ЦЕЛТА НА ПАРТИИТЕ, СЪЗДАЛИ НАЙ-МНОГО ОЛИГАРСИ Е ЕДНА И СЪЩА – ДА СЕ ПРОВАЛЯТ ИЗБОРИТЕ И ДА ЛИШАТ ГЕРБ ОТ ВЛАСТ. 

ГЕРОИТЕ И НА ДВЕТЕ СЪДБОВНИ ЗА БЪЛГАРИЯ СЪБИТИЯ СА ЕДНИ И СЪЩИ – ОЛИГАРСИТЕ НА БСП И ДПС И КРЪГОВЕТЕ ОКОЛО ТЯХ.

Както при случая с „Костинброд“, така и с опасната игра “ КТБ“ се разбра, че това са организирани кампании, в които ПРОКУРАТУРАТА и главният прокурор ЦАЦАРОВ СЕ ЯВЯВАТ ГЛАВНОТО ОРЪЖИЕ. Такава е оценката и на западни анализатори.

Вижте кои предизвикаха предизборната криза през 2013 г.?

CacarovВ навечерието на изборите през 2013 г. главният прокурор Цацаров дръзко излъга президента Плевнелиев, като по телефона го уведоми, че няма да дава гласност на сигнал получен от депутатката на БСП Мая Манолова, за скрити бюлетини в печатница в Костинброд, подготвени от ГЕРБ за фалшифициране на изборите.“ Защото сигналът щял да взриви страната, а още се проверявал от ДАНС“.

Нарушавайки закона в „деня за размисъл“ и самонадеяно неспазвайки обещанието си към Президента, главният прокурор Цацаров разгласи случая със специално „Прессъобщение“ и действително взриви България.

Купеният водещ на TV7 Бареков истерично повтаряше от екрана, че „ГЕРБ и Бойко Борисов ще фалшифицират изборите чрез незаконно напечатани бюлетини в Костинброд и че за тази информация той и синът му ще бъдат убити“.

Luja i manipulaciaВеднага след Прессъобщението на Цацаров, Станишев, Местан, Сидеров, Кунева, дори и Иван Костов дадоха спешно извънредни пресконференции, надпреварвайки се да хулят Борисов и ГЕРБ.

Вижте какво пише млад човек във facebook , а 122 души веднага одобряват това: Ето една малка част от написаното:

„В деня за размисъл, предизборната кампания приключи в BSP Style – с компромати, очерняне, без доказателства и с партенки. Станишев и Местан, както и пригласящите им бяха готови с пресконференции почти веднага, като освен всичко друго ги бяха организирани така, че да не се застъпват. Вероятно случайно“?

Кой търсеше краха на КТБ и предизвика банковата криза?

Австрийският вестник „Дер Щандарт“ пише:

„Какво е „ФЕНОМЕНЪТ ПЕЕВСКИ“ – млад човек без особена квалификаця, но Az sum Peevskiиздигнал се много бързо във властовите структури. За специалистите Пеевски е поставено лице на Ахмед Доган, който играе в ПРЕПЛИТАНЕТО НА ОЛИГАРСИТЕ МЕЖДУ ПОЛИТИКА, ИКОНОМИКА И МЕДИИ“.

„Кръгът „Доган“ сигурно не искат да плащат дълговете си – особено взетите кредити от КТБ за покупката на „Булгартабак“, която е приватизирана непрозрачно чрез офшорни фирми. За тези и за други кредити те се надяваха, че щом съсипят КТБ, ще платят само малка част от дълговете си. В СЛУЧАЯ С КТБ СТАВА ДУМА ЗА ОРГАНИЗИРАНА КАМПАНИЯ, В КОЯТО ПРОКУРАТУРАТА СЕ ЯВЯВА ГЛАВНО ОРЪЖИЕ“ – пише „Дер Щандарт“.

В статия на Т. Ваксберг в „Дойче веле“ тя пише:

„В началото, на 13-ти юни беше акцията на ПОЛИЦИЯТА и ПРОКУРАТУРАТА в КТБ. Тя беше наивно аргументирана с твърдението, че шефът на КТБ Цветан Василев е проверяван за евентуално намерение да убие депутата от ДПС Делян Пеевски. Акцията започна сутринта, а следобед вече беше ясно, че тандемът Василев-Пеевски не съществува. Нещо повече, между двамата е започнала яростна война“.

Друго съмнително обяснение на Прокуратурата беше когато обяви, че разследва за финансови престъпления фирми свързани с КТБ. Огромна тумба от следователи нахлуха в офисите на фирмите на Василев, които са в сградата на банката. Следователите проверяваха и изземваха документи и компютри, с участието на полицията, която неясно защо охраняваше следователите.

И вторият сигналът за фирмите също е подаден от Пеевски, а скоро след това се разбра, че и двата сигнала са „кьор фишеци“. Но Пеевски явно имаше готовност и веднага се възползва от случаите. В многобройните му медии пишеше, че Василев provokaciata na Peevskiизточва КТБ и че банката е пред фалит.

По ирония на съдбата, медийната империя на Пеевски и майка му Ирена беше създадена чрез финансиране от Василев и КТБ, но сега империята настървено воюваше срещу банкера и банката му.

Групировката Доган – Пеевски постигна целта си – създаване на хаос, обърканост и несигурност в банките, а от там и „щурм на вложителите“ да теглят парите си.

В „Дойче веле“ пише:

opashki„Седмица по-късно от случилото се с КТБ, възникна проблем с втора банка – Първа Инвестиционна Банка. В нощта срещу 29 юни стотици абонати бяха получили анонимни съобщения, в които се твърди, че и тази банка е разклатена. Часове по-късно, когато хората се наредиха на опашки пред филиалите на ПИБ, в страната вече масово се говореше за сценарий, който цели ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕТО НА БАНКОВАТА СИСТЕМА“! 

На 30 юни Европейската комисия разреши на българските власти да предоставят на банковия сектор кредитна линия в размер на 3,3 милиарда лева. Целта е да се осигури ликвидност на банките и да се успокоят вложителите.

В спешно съобщение на Международния валутен фонд се казва, че институцията е готова да помогне на България, но се уточнява, че по данни на Фонда финансовият сектор на страната е „добре капитализиран“. Какво по-сериозно обвинение от това на МВФ, че КТБ финансово е добре и че действително има сценарий за дестабилизиране на банковата система в страната.

Коментирайки банковите сътресения в България, международните анализатори не спират да говорят за „грабеж“ и за „шайка престъпници“, а списание „Форбс“ недоумява от факта, че българите реагират на анонимни съобщения.

Вестник „Файненшъл таймс“ констатира, че страната продължава да е управлявана от едно неуспешно правителство, което вече няма никакъв полезен ход.

Всъщност, полезният ход на управляващата коалиция БСП, ДПС и Атака беше да създадат предизборната разруха, страх и несигурност в България, защото и трите партии имат твърд електорат, готов да действа точно в такава обстановка.

За нагнетяване на банковата криза и създаване на масова психоза на страх и несигурност в страната, силно повлия изказването на изявения пропагандатор и депутат от БСП Антон Кутев.

Anton KutevЧервеният народен представител „разясни“ по Нова телевизия в най-гледаното време, че „депутатът от ДПС, злополучно избраният преди година за шеф на ДАНС, иска да срути валутния борд и атакува и втора банка“. Още същия ден клоновете на Първа Инвестиционна Банка (ПИБ) вече бяха обсадени от вложители а банката съобщи, че само през този ден е изплатила 800 млн. лева. По телевизията Кутев фиктивно обяви „развода“ на БСП с ДПС, но той отново потвърди, че БСП следва същата линия като турската партия – да нагнетява предизборно негативна обстановка в страната.

Събитията се развиваха главоломно – хората се блъскаха на опашки, за да теглят парите си от КТБ и ПИБ. Много държавни, общински и частни фирми, както и граждани-вложители държаха парите си в тези банки.

КТБ беше поставена под надзора на БНБ, а парите на хиляди вложители бяха блокирани уж за 3 месеца, но агонията им с влоговете все още продължава.

БСП се опита да прокара Закон за преструктуриране на КТБ. Според проектозакона, беше изчислено, че 3,7 млрд. лв.ще струва на държавата прехвърлянето на влоговете от КТБ в дъщерната й банка „Креди Агрикол“.

Законът, който искаха да гласуват в края на мандата си, всъщност беше нечуван обир не само на КТБ, но и на държавата, която трябваше от бюджета да налее 3,7 млрд. лева. Това обричаше на катастрофа България при всяко следващо правителство. Чрез закона БСП целеше не само да влоши наследството, което остава, но и да прикрие големите влогове на висши партийни кадри в КТБ. 

И защото „Списъкът на КТБ“ с длъжници и вложители, е като Дамоклев меч над много глави от червения“елит“.

Прокуратурата, ДАНС и полицията, с прякото участие на БСП и ДПС,  както при случая с бюлетините в Костинброд, така и сега стоят в основата на целия процес на банков хаос, насаждането на страх и обърканост, които за малко не сринаха цялата ни банкова система. Те целяха да нанесат сериозен удар и по икономиката на страната. 

ktbВ КТБ са депозирани парите на ключови предприятия от ЕНЕРГЕТИКАТА и ТРАНСПОРТА, които сега са блокирани. Става въпрос за много милиони, което неминуемо се отразява негативно върху дейността на фирмите и на икономиката като цяло.

Блокирани са и средствата на заможни частни лица, които съблазнени от високите лихви и други екстри на КТБ и Василев, вложиха там големи суми.

Това вероятно са ДЪРЖАВНИЦИ, ПОЛИТИЦИ, МАГИСТРАТИ, ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ, БИЗНЕСМЕНИ и др., които при разкриване на депозитите им ще трябва да доказват произхода на огромните си пари. 

Там по всяка вероятност са и парите от големите комисионни, получени от рушвети или изпрани пари от контрабанда. Ето защо е очевидно, че в крупната афера „КТБ“, 

„Списъкът“ с имената на необслужвали кредити и крупни вложители е най-тайният и търсен документ в България!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.