You are here: Home // Ахмед Доган, банки, БСП, България, Преходът // БРАКЪТ БАРЕКОВ – КОВАЧКИ, БРАК ПО СМЕТКА ЗА ПАРИ И ВЛАСТ

БРАКЪТ БАРЕКОВ – КОВАЧКИ, БРАК ПО СМЕТКА ЗА ПАРИ И ВЛАСТ

kombinata

„Уговорена е невероятна политическа комбина между майстора на лъжата Бареков и Ковачки – енергиен олигарх и мафиот“. Тежко на България с такива политици!!!

НАГЛИЯТ ВЪЖЕИГРАЧ БАРЕКОВ, СЛЕД КАТО СЕ НАГЪЛТА ОТ БСП и ДПС ЗА ЛЪЖИТЕ С КОСТИНБРОДСКИТЕ БЮЛЕТИНИ, ПОСЛЕ СМЪКНА МИЛИОНИ ОТ БАНКЕРА ВАСИЛЕВ И КТБ, СЕГА КАТО ПИЯВИЦА СЕ ЛЕПНА ЗА ОЛИГАРХА И МАФИОТ КОВАЧКИ. НО ОЧЕВИДНО БАРЕКОВ, ВСЕ ОЩЕ С „ЖЪЛТО ПО УСТАТА“ НЕ ЗНАЕ С КОГО СИ ИМА РАБОТА. 

Кой е Христо Ковачки – политическият партньор на Бареков?

ЕНЕРГИЙНИЯТ ОЛИГАРХ И МАФИОТ ХРИСТО КОВАЧКИ Е РУСКИ ВЪЗПИТАНИК. В секретните грами на Американското посолство в София до Вашингтон, се отрежда заслужено място на Ковачки, като енергиен олигарх и мафиот. Американците уточняват,че той е най-новият и най–бързо забогатял мафиот в енергийния сектор.

Според американската информация, произходът на капитала му е от организираната престъпност. Ковачки е близък партньор на Константин Димитров, наричан още „Самоковеца“, който, преди да бъде убит в Амстердам през 2003 г., е един от най-големите български мафиоти и контрабандисти.

SamokovecaНезаконните дейности на „Самоковеца“, били в основата на началния капитал на Ковачки, който той е използвал, за да изкупува обекти от енергийния сектор. 

През 2003 година, когато Ковачки със своя компания печели публичния търг за приватизацията на „Атоменергоремонт – Козлодуй, австрийският вестник „Формат” излиза с информация, че той е свързан със скандалния български бизнесмен Константин Димитров – Косьо Самоковеца, който е от родния град на Ковачки – Самоков. Според друга информация от добре запознати източници с бизнеса на Димитров и българските контрабандни канали, те виждали участието и на руската организирана престъпност зад капиталите на Ковачки.

Според американските източници, чрез първоначалния мафиотски капитал Ковачки е изградил огромна империя на олигарх и мафиот.

Christo KovachkiХристо Ковачки е роден в Самоков през 1962 г. През 1988 г. той завършва университета по физика и оптика в Санкт-Петербург, СССР . Известно е кои са могли да следват в Съюза по комунистическо време.

През 2000 г. в Самоков Ковачки наема няколко малки базара с магазини и организира фирми за производство и пакетиране на храни. Бизнесът му разраства и той започва да търгува с Русия, изнася храни и консерви и Самоков става малък за него.

Никой не е наясно откъде Ковачки натрупва така бърза огромен капитал, за да започне големи енергийни покупки. А това, че капиталът му, както той твърди е от банкови кредити, звучи като подигравка. 

В енергетиката влиза също през 2000 г., когато при първата си по-голяма приватизационна сделка купува ВЕЦ каскадата „Искър”. За подчертаното небрежно отношение на Ковачки и до днес с недоумение разказват негови конкуренти от енергийните среди, как на търга за приватизацията на „Брикел – Гълъбово“ бил обут с джапанки, докато всички други били официално облечени. Участвал в търга чрез подставено лице – 23 годишна студентка, която наддавала неограничено и накрая спечелила търга. По този повод някои от енергийните играчи коментират: Никой не може да се надцаква с мръсните пари на Ковачки. В един момент изчезва всякаква икономическа логика човек да наддава“.

Изграждането на бизнесимперията на Ковачки започва в края на управлението на Иван Костов, но по време на кабинета Сакскобургготски, той неудържимо печели една след друга „най–апетитните” приватизационни сделки в енергетиката. Ето една част от тях:

“Брикел” АД – топлоелектрическа централа с 4 електропроизводствени турбини всяка с 50 МВТ мощност; четири инсталации за производство на брикети за битови нужди – най-голямата фабрика на Балканите;

“Атоменергоремонт” ЕАД – предприятие за ремонтни дейности в АЕЦ “Козлодуй”;

Мини “Бели Брег” – въгледобивно дружество, Мина “Черно море” – въгледобивно дружество; Мини “Чукурово” –  въгледобивно дружество; Мини “Балкан 2000″ – въгледобивно дружество; Мини “Открит въгледобив – Перник” – въгледобивно дружество; Мина “Република” – въгледобивно дружество, 

ТЕЦ “Марица 3–Димитровград” – топлоелектрическа централа с енергиен блок с електрическа мощност 120 MW; ТЕЦ “Бобов дол”ТЕЦ “Сливен”; 

“Топлофикация – Враца”“Топлофикация – Велико Търново”“Топлофикация – Габрово”; “Топлофикация – Плевен”; “Топлофикация – Бургас”. 

Не случаййно за Ковачки се говори като за „ кралят на въглищата”.

Той притежава още много търговски фирми и е най-големият собственик на търговски площи в България – по негови изявления. Има предприятия за фина механика и оптика. Участва в “Общинска банка” – София и “Общинска застрахователна компания” – София.

От 2006 г. е собственик на химически и каучукови предприятия и въгледобивна мина в Сърбия, мелничен комбинат в Македония и др.

Справка във фирмения регистър в България показва, че името му фигурира в над 180 различни фирми и дружества. Също така има връзка с имената на още над 160 собственици и акционери в различни фирми. Такова мащабно участие и в толкова  различни сфери на бизнеса е извън човешките възможностите на всеки нормален бизнесмен.

Затова управлението на огромната империя на Ковачки поражда много съмнения за прикрито активно участие на подземния свят – на мафията.

Sretan IosichВ сръбската преса се посочва, че Христо Ковачки има общ бизнес с един от най-големите наркобосове на Балканите и в Европа – Сретен Йосич, по – известен като Йоца Амстердама.

Най-крупната фирма на Ковачки в Сърбия е „Траял”, която обаче е затънала в дългове. Официални собственици на фирмата са „Брикел” на Ковачки и Сретен Йосич чрез „Акционерен фонд”.

Още със стъпването на сръбският пазар, фирмите на Ковачки започват да се сриват една след друга. Арестувани са Петър Кръстев и Васил Бонев от ръководството на фирма „Траял в Сърбия, с обвинения за злоупотреба със служебно положение и нанесени щети на фирмата за стотици хиляди евро.

Счита се, че Ковачки не е спазил уговорка между него и Сретен Йосич и сръбският мафиот бил бесен. Йосич бил известен със своята отмъстителност, особено към некоректни партньори. По тази причина Ковачки зарязва бизнеса си в Сърбия, страхувайки се за живота си.

Неуредените бизнес отношения и противоречия на Ковачки със Сретан Йосич, се посочват от следствието, като една от основните версии за покушението срещу директора на „Атоменергоремонт“ Борислав Георгиев на 41 г., убит с 2 куршума в главата на 07 април 2008 г. „Атоменергоремонт“ е фирмата, която ремонтира АЕЦ „Козлодуй“. „Българска енергийна компания“ на Христо Ковачки държи 70% от акциите, а другите 30% са държавни. Преди 5 години на търг Ковачки е платил  15.6 млн. лв. за „Атоменергоремонт“.

В началото на юни 2003 г. , след публикация в австрийското списание „Фокус” се вдига голям шум, че сигурността на АЕЦ „Козлодуй“ е застрашена от „съмнителните“ кандидат – купувачи на дружеството, от които само един имал опит в бранша.

CherepaГовори се, че заради сделката с  „Атоменергоремонт“ сериозно се кръстосали интересите на Ковачки с олигарха Васил Божков -„черепа“ и че от тогава между двамата се водила прикрита война.

Уплашен от показното убийство на директора на „Атоменергоремонт” Борислав Георгиев, Ковачки започва да се движи с голяма охрана, като за държавен глава. Той отлично знаел какво може да се очаква от Сретен Йосич, въпреки 5-те милиона долара, които му е дал за компенсация.

На 18.07.2008 г., на работно съвещание при председателя на ДАНС Петко Сертов са обсъдени резултатите от оперативната проверка на бизнесмена Стефан Гамизов. Докладвано е, че лицето работи в тясно сътрудничество и защитава интересите на бизнесмена Христо Ковачки.

Посочени са факти за връзки на Гамизов и с убития Борислав Георгиев – директор на „Атоменергоремонт“, както и данни за връзки на Ковачки и Георгиев със структури на сръбската организирана престъпност.

GamizovВ резултат от проведените разговори председателят на ДАНС Петко Сертов разпорежда да се открие оперативно дело на Стефан Гамизов, а на 29.07.2008 г. лично подписва искане за използване на специални разузнавателни средства – СРС-та.

С тази разработка българското разузнаване фактически доказва, че олигархът – мафиот Христо Ковачки е част от българската, а също така и международна организирана престъпност.

През 2008 г.Софийска градска прокуратура привлича Ковачки като обвиняем за „данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да извърши престъпления, с цел имотна облага“. Освободен е под огромна гаранция от 300 000 лева. След протакане повече от 2 години, Софийски градски съд обявява крупния бизнесмен Христо Ковачки за виновен.

Осъден е на 5 години изпитателен срок и на три години условна присъда, заради укриването на близо 17 млн. лв. от данъци. Олигархът ще трябва да заплати и глоба от 20 хил. лева. Един журналист иронично пише ”бълха го ухапала“!

Прокуратурата обаче смекчава обвинението поради обстоятелството, че той имал „чисто съдебно минало”. И в този случай българската прокуратура и съд, нагло демонстрират своята зависимост и продажност.

Според някои източници, Ковачки е в тесни бизнес и политически връзки с ДПС и Ахмед Доган, които сега се опитва да прикрие от обществото чрез учредяването на политически коалиции.Първо той учредява движение „НАПРЕД”, а по-късно партия „ЛИДЕР”, която участва на парламентарните избори през 2009 година, но не успява да прескочи бариерата от 4%-та.

predatelstvoПрез май 2007 година, по време на изборите за евродепутати в България, служители в дружеството на Ковачки „Мини открит въгледобив” край Перник бяха снимани от Нова телевизия да получават пари на ръка от касиерката на компанията, за да гласуват с бюлетината на ДПС.

На изборите през м. май Бареков остро обвини Ковачки, че е подкупвал работниците от мините си с пари, а сега направи коалиция с него и също ходи при миньорите на Ковачки, като им обещава, че ще си получат заплатите преди изборите. А за кого ли ще гласуват турците – миньори?

Ето защо много от младите хора в Пловдив смятат, че Бареков е творение на Догано-Пеевската шайка и че е лъжец и предател. 

За близостта на олигарха Ковачки с ДПС говори и факта, че съпругата му – фолкпевицата Десислава е била засечена да обикаля курортите на Европа с министърката на бедствията и аварийте от ДПС Емел Етем. По време на горски пожари в България Емел Етем и Десислава са били заедно на почивка в Ница и Монте Карло на разноски на олигалха.

Хората на Ковачки чрез ББЦ ще се доберат до Парламента, а майсторът на лъжата Бареков и той ще стане депутат, но ще тури и в джоба още някое друго милионче.   

KovachkaЕто защо в София област листата на ББЦ ще води д-р Красимира Ковачка от Самоков, сестра на Христо Ковачки, а в Стара Загора лидерът на партията на Ковачки – „ЛИДЕР“ Кънчо Филипов. 

И в предстоящите избори дуото Ковачки – Бареков задкулисно ще подкрепят ДПС, още повече, в многобройните мини на Ковачки работят предимно хора от турското малцинство. 

Тежко ни ако партията на мафиота Ковачки и на лъжеиграча Бареков се промъкне в Парламента!!!

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.