You are here: Home // БСП, България, мафия, политическа криза, Преходът // РУМЯНА ЧЕНАЛОВА – СЪДИЯ НА „СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕНТ“

РУМЯНА ЧЕНАЛОВА – СЪДИЯ НА „СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕНТ“

 

Chenalova

Всички важни съдебни дела, като се започне от шумните „Сапард“ и „Октопод“, делата между Василев и Пеевски – войната между тях за ограбването на КТБ, делото, което наложи намеса на френския посланик и много други – всички те минават през един „абониран“ магистрат – Румяна Ченалова.

Коя всъщност е съдия Ченалова?

В професионалния си път тя е тръгнала от провинцията и постененно се превръща в ценен кадър на съдебната система. Започнала работата като прокурор под името Бечева, тя бързо се издига и става зам. окръжен прокурор на Стара Загора. Но скоро след това неясно защо напуска и става адвокат на свободна практика.

В далечната 1996 г. журналистката Кръстева от вестник „168 часа” публикува статията „Прокурори на сергия”, изпълнена с факти и съмнения за корупция сред прокурорите в Стара Загора. Статията поставя въпроса и за тяхното необяснимо материално благополучие. Там фигурира и името на прокурор Бечева. „Новият дом на зам.- окръжната прокурорка Бечева е на три етажа плюс мансарда и гаражи”. Интересно е подзаглавието на статията –  „Пет хиляди германски марки струва изменението на мярката за неотклонение „задържане под стража”.

Още в далечната 1996 г. и в провинцията скъпо са се продавали „услугите“ на Темида“, а бързото забогатяване на раздаващите правосъдие, в това число и Бечева – Ченалова, то не може да се скрие. Висшите ръководните органи се правят, че не виждат голямата корупция в правосъдието и недоверието на хората към съда, очевидно защото много от тях също участват в играта. С активната роля на прокурор Бечева, която публично се оправдава, че „живее в неизмазана къща“ се завежда дело за клевета срещу журналистката Кръстева, за написаната от нея статия. Делото е прекратено след три прахосани на държавата години, без последствия за журналистката.

Съдия Ченалова протича в СРС-та!

Rumiana ChenalovaИмето на съдия Румяна Ченалова от Софийски градски съд протича в разговори, записани със специални разузнавателни средства, приложени като доказателства срещу бившия прокурор от Окръжна прокуратура Стара Загора С. П. От записите става ясно, че по времето, в което съдийката Ченалова e адвокат в Стара Загора, кантората й доста често е посещавана от магистрати, а разговорите помежду им се въртели около различни суми пари.

Тези разговори са записани малко преди Ченалова да влезе отново в редиците на съдебната система (преди това е била прокурор). Сред тях има и такъв, в който се коментира как членове на предишния Висш съдебен съвет,  който се разтресе от скандала с “Красьо Черния”, обясняват как става “пазарът” на постове и как се търгуват назначенията.

През 2007 г. Румяна Ченалова става съдия в Софийски градски съд. Там работи в наказателното отделение, където бързо се издига и става докладчик по важните съдебни дела.

Българската съдебната система още от самото й създаване  е поставена в зависимост от БСП, защото това е заложено в приетата от тях Конституция. Чрез правилата за конструиране на ВСС и на другите й ръководни органи БСП си обезпечава възможността да контролира правосъдието в България.

Първи, който слага чадър върху правосъдната система е червеният президент Първанов. Повечето висши магистрати са назначени от него и са от „столетницата“. Затова през дълъгия период от Първановото двойно президентство няма осъдени крадци на държавни пари и европейски фондове или за незаконни заменки въпреки, че това е честа практика.

За намесата на Първанов в българския съд говори нашумелият случай с  Людмил Стойков, който е обвинен от Брюксел в престъпно източване на 7.5 млн. евро от праграмата за подпомагане на България „САПАРД” чрез фалшиви документи“. Но Стойков е  президентски и партиен спонсор, близък приятел на Първанов, но и доказан крадец. Европейски съд го осъжда заедно с германските му съучастници, които са вкарани в затвора, а Стойков като българин е предаден на българското правосъдие с необходимите доказателства. Но българският съд с намесата на Първанов предприема всякакви ходове, за да отлага делото. Прилагат се различни трикове за неговото забавяне или дори „замразяване”.

Шефът на тогавашния Софийски градски съд Георги Колев споделя, че съдията по делото „Сапард“ Румяна Ченалова обмисляла да направи безпрецедентно запитване по делото, което води на Людмил Стойков до Съюза на европейските общности в Люксембург. Тя искала да се осведоми „дали местното законодателство не противоречи на европейското“.

Според Колев, съдът в Люксембург едва след 8 месеца щял да излезе със становище. Не било известно също колко време Ченалова ще обмисля кога да отнесе въпроса до Люксембург. Хитро е измислено забавянето на делото „Стойков“ и това не е противозаконно. Впоследствие става ясно, че Ченалова е била адвокат на един от свидетелите по делото, но този сигнал ВСС подминава без да му обърне внимание. И на 4-ти февруари 2014 г. Етичната комисия на ВСС под председателството на Ясен  Тодоров взима решение, за прекратяване проверката „за конфликт на интереси“ срещу съдия Ченалова.

StoykovВ крайна сметка Людмил Стойков – барманът от Перник забогатял през мътния период на прехода и станал олигарх, след много протакане е оправдан. И няма съмнение, че бившият ВИС – аджия е на свобода след …….. решението на съдия Ченалова. Политическата поръчка на Първанов и БСП са по-ясни и от бял ден, а нейният изпълнител е съдия Ченалова. 

Румяна Ченалова оправда също Илиян Тодоров – двойният убиец от дискотеката „Соло“ който след това бързо бяга в чужбина. Това стана благодарение на отменената му мярка за задържане. „Невинен е, защото не e доказано, че е виновен. Има грешки в разследването“. Това заявява председателят на 29-ти състав на Софийски градски съд съдия Румяна Ченалова.

През 2009 г. на Ченалова все пак е наложена лека форма на наказание заради прегрешението, че е контактувала с големия лобист в съдебната система Красимир Георгиев -“ Красьо Черния“.

Румяна Ченалова продължи да гледа мегаделото „Октопод“, по което е подсъдим Алексей Петров с прозвището „Трактора“. Софийски градски съд и съдия Ченалова постановиха: „Алексей Петров да остане в ареста, но ще бъде настанен в специализираната болница за рехабилитация в кв. „Овча купел“, където ще му бъдат извършвани специални водни процедури, тъй като здравословното му състояние е влошено“. Какъв хуманизъм, какво състрадание и харчене на държавни пари демонстрира съдия Ченалова.
Отпаднаха едно по едно всички улики срещу „Трактора“, отметнаха се и далите срещу него показания. Съдия Ченалова освободи и Алексей Петров, който дори участва като кандидат президент на президентски избори.

Срещу съдия Ченалова има висящо дисциплинарно производство във ВСС, образувано заради течащото срещу нея разследване в Македония, за източването на 2.5 милиона долара, но и там нещата са затлачени.

Turgovsko otd.

Съдия Ченалова в Търговското отделение на СГС решава изхода на войната между Пеевски и банкера Василев.

По решение на председателката на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева, която е близка на съдийката,  Ченалова е преместена на благодатно „топло“ местенце в Търговското отделение на СГС. Въпреки че там ще решава само търговски спорове, Ченалова остава да гледа мегаделото „Октопод“ срещу бившата барета Алексей Петров.

И на новата работа съдия Ченалова пак ще решава“мегадела“ – такива ще продължи да и възлага „умният“ компютър на ВСС. И този вълшебен компютър отреди тя да решава мегаспора, по-точно войната между Пеевски и Цветан Василев.

Чиналова има съществен принос за победата на фирмите на депутата от ДПС Пеевски и ликвидирането на финансовата мощ на банкера Цветан Василев. Като последица от това последва рухването на Корпоративна Търговско Банка, чийто мажоритарен собственик е Цветан Василев.

Между 4-ти и 10-ти юни 2014 г. в търговското отделение на най-големия в страната – Софийски градски съд (СГС), са били образувани 190 дела. Те са били разпределени между 22-мата съдии, които работят в отделението.

За същия период в СГС са внесени четири молби и искания, директно свързани с раздялата между банкера Цветан Василев и депутатът Делян Пеевски. Три от тях са разпределени през компютърната системата за „случаен подбор“ на един и същи съдия – Румяна Ченалова. Четвъртото дело се пада на друг магистрат и какво се случва – подаденият иск е оттеглен още на следващия ден.

Дали някога ще се разбере каква роля е играло българското правосъдие и специално съдия Ченалова, за избухването на най-голямата икономическа и политическа бомба в историята на България – обявяване в несъстоятелност на голямата КТБ. Заради фалита на банката всички ние ще плащаме над четири милиарди лева, за да се върнат от държавата гарантираните влогова на 255 хиляди обикновени вложители. Това всъщност е сумата на откраднатите пари от играчи като Пеевски и Василев. 

Очевидно, както при всички водени и решени дела от Ченалова, така и с КТБ , корумпираната „Темида“ ще покрие случая и той бавно но сигурно ще потъне, отзвучи и отшуми. Ще напомнят само милиардите, които трябва да се плащат от сегашните и идни поколения.

Френският посланик:“Има гнили ябълки в съдебната система“!

Ksavie La Per de Caban

Ксавие Лапер дьо Кабан се възмути от опит за кражба на клон на френско дружество със съдействието на съдия Ченалова.

Съдия Ченалова отрича с присъдите си да е нарушавала закона, като е ощетила френски фирми, за да облагодетелства български. Но случаят ще бъде проверяван от всевластния ВСС, който се е самосезирал, след интервюто на френския посланик по случая пред телевизия bTV. Този път нещата са по-различни, защото е намесена не само Франция, но и ЕС, който многократно е предупреждавал България за вземане на мерки срещу корупцията в българското правосъдие.

« | »

1 Response to " РУМЯНА ЧЕНАЛОВА – СЪДИЯ НА „СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕНТ“ "

  1. НАБЛЮДАТЕЛ каза:

    Само Ченалова е виновна,лебетката Янева е чиста като помия.Цацата

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.