You are here: Home // Без категория // ОПАСНА Е ИГРАТА НА ЦИПРАС – ЗАЛОЖИ НА ПОКЕР БЪДЕЩЕТО НА ГЪРЦИЯ

ОПАСНА Е ИГРАТА НА ЦИПРАС – ЗАЛОЖИ НА ПОКЕР БЪДЕЩЕТО НА ГЪРЦИЯ

pobeda

Гръцките политици с лекота залагат на покер страната си. Папандреу през 2010 г. на покер спечели, като блъфира – „Гърция напуска ЕС“. Уплашена, Европа му опрости 100 милиарда евро.

Ципрас сега използва същата тактика – и той блъфира. „Напускаме Съюза“! Държи и една силна резервна карта – Путин. Той също като Папандреу разчита да уплаши ЕС и да му опростят част от външния дълг, който вече е  420 млрд. евро. Но ЕС не е уплашен и няма намерение да прави пак подаръци на Гърция.

Новите гръцки министри шумно тръбят:                                                „Ще излезем от дълговото робство“!

 

Varufakis

Няма да отстъпим, каза финансовият министър на Атина Янис Варуфакис.

Новото гръцко правителство на Алексис Ципрас има намерението да извади страната от дълговото робство, заяви финансовият министър – предаде агенция „РИА Новости“.

„Ако се наложи да използваме евфемизми (произлиза от гръцката дума εύφημος, която означава „похвален, ласкав, благоприятен“- бел.ред.) и финансово-кредитни инструменти и механизми, за да извадим Гърция от дълговото робство, ние ще го направим. Държавният дълг ще стане устойчив, ние ще отворим перспектива към икономическия ръст и гърците ще могат да дишат свободно“, каза Варуфакис.

„Няма да отстъпим, колкото и да са огорчени някои“, бе категоричен министърът, като очевидно имаше предвид Германия и по-специално канцлера Ангела Меркал.

Премиерът Ципрас и финансовият министър Варуфакис, при първото си посещение в Европа бяха попарени от студения прием и от отхвърлянето на всички гръцки предложения, за отмяна на реформите и контрола на „тройката“ – ЕС, ЕЦБ и МВФ  и опрощаване на част от дълга.  

След завръщането си от безуспешното европейски турне, Ципрас и водената от него  комунистическа партия Сириза прибягнаха до познатите партийни методи за оказване на натиск върху ЕС – митингите, на първо време.

Многохиляден митинг срещу Европа в центъра на Атина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.