You are here: Home // гръцка криза, Гърция, еврозона, европейски съюз // ОТ ДНЕС ЧАСОВНИКЪТ НА ГЪРЦИЯ ОПАСНО ТИК-ТАКА!

ОТ ДНЕС ЧАСОВНИКЪТ НА ГЪРЦИЯ ОПАСНО ТИК-ТАКА!

 

 

chasovnikut v Solun

Гордостта на Солун – градският часовник от цветя

Гърция има срок до петък да приеме условията на европейските си партньори за финансова подкрепа.

Властите в Гърция трябва да решат до края на седмицата дали ще приемат условията на европейските си партньори за по-нататъшна финансова подкрепа.

Ierun Diicelblum. jpegСрокът беше поставен от председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум, след като заседанието в понеделник на финансовите министри на страните, използващи общата валута завърши БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ГРЪЦКИТЕ ВЛАСТИ.

Сегашната спасителна програма изтича в края на месеца.

Европейските институции настояват тя да бъде продължена при стриктно спазване на ангажиментите към кредиторите, а новите управляващи в Гърция искат ново споразумение за друга форма на финансова подкрепа.

Йерун Дейселблум заяви, че страните от Еврозоната са готови да проявят известна гъвкавост при продължаване на сегашната програма, което обаче трябва да бъде поискано от Гърция:

„Имаше много категорично мнение в цялата Еврогрупа, че следващата стъпка трябва да дойде от гръцките власти“.

„Те трябва да решат какво смятат да правят и дали ще поискат удължаване на сегашната програма – използвайки възможностите за гъвкавост и спазвайки ангажиментите си“.

Това заяви Дейселблум и добави, че заради процедурите по одобрение на подобно решение, “ ТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЗЕТО НАЙ-КЪСНО В ПЕТЪК, НА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ЕВРОГРУПАТА“. 

Автор: Диана Чепишева – кор. на БНР в Брюксел

 16.02.2015 г.

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.