You are here: Home // гръцка криза, Гърция // „ХУМАНИТАРНА КРИЗА“ В ГЪРЦИЯ И „СОЦИАЛИЗЪМ С БЯЛО ВИНО ПОД АКРОПОЛА“

„ХУМАНИТАРНА КРИЗА“ В ГЪРЦИЯ И „СОЦИАЛИЗЪМ С БЯЛО ВИНО ПОД АКРОПОЛА“

Докога Гърция ще лъже и ще плаче за да смъква пари от Европа.

deputatski koli

Гръцкият Парламент е от 300 депутата и всеки има право на безплатна държавна кола като тези, а почти всяко гръцко семейство има поне две коли. И ронят сълзи.

Първият закон, който новото гръцко правителство на крайната левица СИРИЗА начело с комуниста ЦИПРАС и финансов министър ВАРУФАКИС внесе в Парламента беше за вземане на СПЕШНИ МЕРКИ С ЦЕЛ “ РЕШАВАНЕ НА ХУМАНИТАРНАТА КРИЗА В ГЪРЦИЯ“! В многобройните си интервюта Варуфакис пледира гърците да започнат да водят „скромен живот“.

Вижте какъв е бил гръцкият стандарт от 2011 г. насам, сравнен с българския:

Минималната работна заплата към януари 2011 – 862, 82 евро; през 2012 г.- 877, а средната заплата е 2170.79 евро. През 2014 г. минималната работна заплата в Гърция е 684 евро, а средната е 834 евро. Сега, минималната пенсия в Гърция е 5,2 пъти по-висока от тази на българските пенсионери? И странно, в България никой не говори, за „хуманитарна криза“!!!  

„Скормният живот“ на министъра на финансите Янис Варуфакис

GRReporter

Много скоро обаче гръцката, а и европейската общественост се озадачиха, когато видяха финансовия министъра на полуфалирала Гърция да се появява на първото заседание на Eurogroup, в което взе участие със скъп шал от световноизвестна марка.

Последваха снимките на вилата на съпругата на Варуфакис на остров Егина, докъдето двойката пътува с кораба, който извършва редовния маршрут в компанията на „най-обикновени” граждани. Разбира се, вилата е далеч от това да бъде собственост на „простосмъртни” гърци с площта си от 170 кв.м., басейна и многото произведения на изкуството в нея.

bialo vino pod Akropola

От вчера Янис Варуфакис отново е най-обсъжданият гръцки политик заради лайфстайл репортажа за него и съпругата му Данаи Страту във френското списание „Пари Мач”.

На снимките колоритната двойка позира в къщата си, която се намира в подножието на Акропола и има гледка към свещения за древните гърци хълм.

Несъмнено това е само едно от десетките интервюта, които Варуфакис дава всеки ден на гръцки и чуждестранни медии. В същото време обаче то е най-провокативното, а снимките представят един изключително скъп и луксозен начин на живот. Според гръцки медии те дори се доближават до границата на „лайфстайл порното”.

Варуфакис  и съпругата му позират пред библиотеката на министъра, който държи в ръце една от книгите си със заглавие „Рационален конфликт”. На друг кадър той е седнал пред пианото, а на трета сервира салатата на семейната трапеза, на която се виждат риба и морски деликатеси.

Коментарите за фото сесията в социалните мрежи продължават да са много остри: „Социализъм с бяло вино под Акропола”,

„На снимката виждаме министъра на финансите и съпругата му да вечерят според догмата на „скромния живот” и да вдигат наздравица с бяло вино „Глътка достойнство” от новата реколта”, „Варуфакис е намерил време, за да се отдаде на международен лайфстайл на 8 март 2015…Ок, другари, вече съвсем прекалихте”.

До момента не е ясно как фото сесията в луксозното жилище на финансовия министър би спомогнала за успешния край на преговорите на правителството с кредиторите. Особено като се има предвид първият проектозакон, внесен за гласуване в парламента, който цели да облекчи пострадалите от „хуманитарната криза” в Гърция.

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.