You are here: Home // Германия, гръцка криза, Гърция // ДЕН ПРЕДИ СРЕЩАТА ЦИПРАС- ПУТИН АТИНА ПОИСКА 278 МЛРД. ЕВРО РЕПАРАЦИИ ОТ БЕРЛИН

ДЕН ПРЕДИ СРЕЩАТА ЦИПРАС- ПУТИН АТИНА ПОИСКА 278 МЛРД. ЕВРО РЕПАРАЦИИ ОТ БЕРЛИН

grucki reket. jpeg

           Гъция рекетира Европа, като демонстрира флирт с Русия

Само ден преди премиерът Алексис Ципрас да отиде в Кремъл при Путин, Атина отново поиска Берлин да й изплати репарации от Втората световна война.

278,7 млрд. евро компенсация за щетите, нанесени по време на нацистката окупация, поиска гръцкият зам.-министър на финансите Димитрис Мардас по време на заседание на специалната парламентарна комисия по въпросите на държавния дълг.

Според него това даже било малко, защото на Парижката конференция през 1946 г. определената сума е била 341,2 млрд. долара. А от тогава инфлацията е умножила значително тази сума.

По думите на Мардас, 10,3 млрд. евро са обезщетение от т.нар. „принудителен окупационен заем“. Останалата част от сумата е свързана с компенсирането на физически лица и разрушената инфраструктура. 

От Берлин вече няколко пъти заявиха, че Ципрас и сие трябва да забравят този сън в лятна нощ.

Канцлерът Ангела Меркел категорично отказа да изплати исканата от Гърция сума. Същото направи и външният министър Щайнмайер. Атина обаче настоява по казуса да се произнесе Международният съд.

Очевидно поредното повдигане на темата не е избрано случайно.

Смята се, че Ципрас ще моли Путин за пари срещу блокиране на налагането на по-нататъшни санкции от ЕС на Русия.

Рекетирането на Германия от страна на Атина е опасно занимание, защото Гърция е пред фалит.

„Силата“ на гърците обаче идва от факта, че цената на спасяването й е много по-малка от евентуалните загуби за страните от еврозоната от нейното излизане от нея. 

sudboven den

Източник:http://clubz.bg/

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.