You are here: Home // Германия, гръцка криза, Гърция, еврозона, европейски съюз // НАЧАЛОТО НА КРАЯТ НА ЕРАТА ЦИПРАС И НА ГРЪЦКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ

НАЧАЛОТО НА КРАЯТ НА ЕРАТА ЦИПРАС И НА ГРЪЦКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ

Проевропейски настроените гърци показаха силата си

Анастасия Балездрова – 18 Юни 2015 г. 19:06:36  GRReporter / 1

Хиляди гърци се стекоха на централния атински площад Синтагма, за да заявят твърдо, че мястото на Гърция е в Европейския съюз и еврозоната. Млади, възрастни, мъже, жени, деца излязоха, за да покажат, че има и друга Гърция – тази, която работи, твори, създава брутен вътрешен продукт и успява въпреки кризата.


За разлика от вчерашното вяло присъствие на привържениците на СИРИЗА, днес атмосферата на площада е съвършено различна, много динамична. Хората скандират, свирят със свирки, дискутират, ентусиазирани са.  “Да на Европа”, “Гърция на предприемачеството”, “Гърция, демокрация, Европа”, „Назначенията в държавния сектор са равни на рецесия“, „Не на ново Ватерло, оставаме в евро“ – такива плакати се открояват сред морето от хора.


С напредването на времето хората не само не се разотиваха, но напротив – събираха се все повече и повече.

Сред присъстващите са и депутатите от Нова демокрация Кириакос Мицотакис и Адонис Георгиадис, както и президентът на Атинската търговско-промишлена палата Константинос Михалос.

Демонстрацията се провежда в сянката на поредния провал да се постигне споразумение между Гърция и кредиторите й на ниво Eurogroup, където към гръцкия финансов министър Янис Варуфакис бе изпратен твърд сигнал, че страната му трябва да се приземи към реалността.

new greeks

Сега погледите са насочени към понеделник, 22 юни и срещата на върха на страните от Еврозоната. (видео)

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.