You are here: Home // България, гръцка криза, Гърция, еврозона, европейски съюз // ВИСШИ ГРЪЦКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТНОВО ОБИЖДАТ И УНИЗЯВАТ БЪЛГАРИЯ

ВИСШИ ГРЪЦКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТНОВО ОБИЖДАТ И УНИЗЯВАТ БЪЛГАРИЯ

 

В ГЪРЦИЯ СЕ ПЛАШАТ „ВЪРВИМ КЪМ БЪЛГАРИЗАЦИЯ“

grucka tragedia

Зам.шефът на парламента описва положението в мрачни краски

„Ние сме в трагична ситуация… дилемата, която кредиторите, за жалост, са сложили на масата, е или НАСИЛСТВЕНА БЪЛГАРИЗАЦИЯ на гръцкото общество, или излизане или прекратяване на отношенията с нас“, казал пред телевизионния канал Мега заместник-председателят на парламента.

Той добавил, че срещата на 28-те в неделя е свикана, за да бъде унизена още повече Гърция и да бъдат сплашени държавите-колонии, които са извън еврозоната.

„Нещата са изключително трудни, в никакъв случай аз не съм „за“ излизане на Гърция от еврозоната, дори и в състояние на фалит“, казал още депутатът, като призовал премиера Алексис Ципрас да воюва по възможно най-добрия начин за своя народ, посочва БТА.

Окончателното решение за кризата в Гърция се очаква да бъде взето в нeделя от ръководителите на 28-те страни на Европейския съюз.

Атина връчи вчера на еврозоната официално искане за нова спасителна програма, а премиерът Алексис Ципрас обеща да бъде представен „надежден“ план за реформи. Без нова спасителна програма Гърция рискува да излезе от еврозоната.

Dnes. bg – Елка Василева

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.